Един от изключените отбори от системата на БФС - Черногорец Ноевци - алармира чрез официалната си страница във фейсбук, че хората от футболната централа се опитват да организират гласуването на делегатите от клубовете да бъде под строй.

Ето какво написаха от Черногорец Ноевци:

Последен шанс да тръгнем в правилната посока. Изборът е между знанието и популярни лица от една страна, и задкулисието от друга.

Как се стигна дотук? Уставът на БФС е направен, за да си президент пожизнено. Методите са известни на всички - топки, флагчета, вечеря и спане в хотел. Последните години нещата придобиха още по- жесток сценарии. Започнаха репресии. Изключваха се отбори заради упражнено от тях право, съгласно същият този устав. Съдът определи, че нашето изключване и на още 140 клуба е неправомерно. И какво от това.

Ето кой ще гласува от Левски и ЦСКА на изборния Конгрес на БФС

Ето кой ще гласува от Левски и ЦСКА на изборния Конгрес на БФС

Ясно е

БФС продължи с репресиите и изключи още отбори. Много от тези отбори се пререгистрирани и са временни членове, но на този Конгрес няма да станат пълноправни членове, защото БФС не иска още независими гласове, не включи в дневния ред прием на нови членове. В Перник има действащ ФК "Ветерани ПЕРНИК" , който не става член три години, защото е за Бербатов.

БФС организира Конгреса, пътуване на делегати и настаняване. Иска да организира и гласуването им под строй. Дали ще успее , зависи от 540 мъже. Дали са мъже, скоро ще разберем. Скоро ще разберем дали си заслужаваме съдбата, да се задоволяваме с несполуките и да казваме с този материал толкова. Не навеждайте глава, изправете се и гласувайте по съвест. Важно е за утрешния ден, защото повече така не бива.

Господа делегати, не им позволявайте да ви излъжат и манипулират. Последна възможност за промяна е този петък. Гласувайте по съвест. Ние избрахме Д.Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров и екипа, избрахме ново начало.

Въпреки репресиите, въпреки изключването ни от първенството, недопускането ни до участие, ние не съжаляваме. Липсва ни любимата игра, но имаме уважение от всеки мислещ човек. Не ни одобряват хората от БФС и някои с определени клубни пристрастия. Тук не става въпрос за сини и червени, тук става въпрос за съдбата на играта, за съдбата на децата на ЦАР Футбол!!!!