Димитър Бербатов също се яви на разпит в Районната прокуратура в София. Това съобщи БНТ. Бившият голмайстор на България е призован във връзка със сигнала, който пусна срещу Борислав Михайлов.

Както е известно Бербатов и екипът му сезираха прокуратурата, че Михайлов е използвал служебното си положение, за да оказва натиск върху клубове да се откажат от искането си за свикване на извънреден Конгрес на централата.

"Вие чухте когато един представител на отборите говори публично. Излезе и каза за какво става въпрос. И ние сме тук, за да добавим по тази тема, помолиха ни да дойдем и напълно нормално. Ще кажем, каквото са ни казали клубовете. Оттам нататък вече зависи от хората, които ще работят по това нещо. В крайна сметка клубовете искаха помощ, ние можехме да откажем или да се опитаме да помогнем, което и направихме.

Всички губим. Кой иска да се занимава с такива неща? С цялото ми уважение, разбира се, и да идваме, и да говорим по сигнали. Абсолютно разочароващо за всички, които сме въвлечени в това нещо. Това е последното нещо, което исках да се случва. Но в един момент, когато даден отбор, дори един да е, само той помоли за някаква помощ, трябва да се опиташ да му помогнеш, а не да казваш: съжалявам, нищо не мога да направя. Затова се опитваме да помогнем", обясни Бербатов пред националната телевизия.

Преди дни на разпит в прокуратурата бе повикан и Борислав Михайлов.