Кандидатът за президент на БФС - Христо Порточанов обяви, че сегашната дата за Конгрес не го устройва. Той допълни, че националният отбор няма как да има успехи, когато се позволява на петима футболисти извън ЕС да бъдат едновременно на терена. Ето какво още каза той пред колегите от БНТ 1:

БФС обяви две промени в българския футбол

БФС обяви две промени в българския футбол

Вижте ги тук

"Датата за Конгрес не ме устройва. Искаме дата 30 април, на националния стадион "Васил Левски", в сектор "А". Около 40% са събраните подписи. Подкрепата е повече, отколкото очаквах. Всички искат промяна и конгрес. Ако не се произнесе Изпълкома, отиваме на съд. Ако те не искат, това е подигравка с всички колеги, които са ангажирани с футболната игра. Ще бъде цинично, ако не се съгласят с подписалите се за това 40% от клубовете.

Кръгът "Порточанов": Минаха 16 месеца от оставката на Михайлов, Конгресът трябва да е през април

Кръгът "Порточанов": Минаха 16 месеца от оставката на Михайлов, Конгресът трябва да е през април

За доброто на българския футбол

Зоналните и областни съвети оказват огромен натиск. Грозна картинка. Плашат ги с изхвърляне от аматьорския футбол. Когато се подписаха, изведнъж започнаха да им дават топки и конуси. Няма да изреждам имена, но с тях ще се разделим, когато спечеля Конгреса. Хората по регионите ще избират кой да ги управлява.

Ще има трима професори в моя екип. Ще има бизнесмени, спортисти...Хора с авторитет и възможности. Може би са по-големи футболни запалянковци от мен. Не се притеснявам от конкуренцията. Ако са тези имена, които се спрягат в пространството, ще бъде несериозно за футбола.

От сегашния изпълнителен комитет, никой няма място, ако дойда на власт. Ще дам път на професионалистите и младите хора. Нито един президент няма да бъде член на Изпълкома. Тяхното място е в ПФЛ или АФЛ. Виждате, когато присъстват в Изпълкома, какво става. Професионалната лига да си ръководи професионалния футбол, Аматьорската - аматьорския. Репресията свърши.

БФС категорична позиция относно твърденията на кръга "Порточанов"

БФС категорична позиция относно твърденията на кръга "Порточанов"

Несъстоятелен и плосък опит за злепоставяне

Вчера гледахме Лудгорец - ЦСКА. Горе-долу добро първо полувреме, през второто - нивото беше от окръжните групи. Какви успехи на националния отбор чакаме, когато петима извън ЕС могат да бъдат на терена", заяви колоритният Порточанов.