Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов вярва, че е достигнал етап от развитието си, който му позволява да оглави родния футбол.

Техническият директор на централата смята, че е преминал през всички звена във футболната йерархия и е събрал достатъчно опит, за да поеме ръководните функции в ролята си на президент.

Легенда на Левски: Гонзо не е за шеф на БФС, висока летва е за него

Легенда на Левски: Гонзо не е за шеф на БФС, висока летва е за него

"Трябва да си стои там, където е в момента"

"Минал съм през всички нива във футбола и смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Вече две години работя в БФС и знам как може да се променят нещата. В момента липсва доверие към институцията.

Без помощта на държавата, общините и Министерството на младежта и спорта, няма как да помогнем на хората да изпитват удоволствие от факта, че се занимават с футбол. Проблемите са свързани с инфраструктурата, липсата на финанси и незаинтересованост от общините. Това пречи на качеството на продукта. Затова зрителят е недоволен", сподели Гонзо пред БНТ.

Бившият футболен национал иска клубовете да знаят, че недостигът на средства пречи на БФС да помага и изрази мнение, че честността му към хората му носи уважение.

"Целият български футбол страда от недостиг на средства. Ако бъда избран за президент, ще подам ръка на държавата. Ако няма финансиране от държавата, не можем да помогнем на аматьорския футбол. Финансирането ни от ФИФА и УЕФА е около 20 млн. лева. Това отива само са организация на мачове на международно ниво. Целевите средства отиват по конкретни програми.

Усещам уважение от хората. Вратите за мен са отворени и хората са позитивни. Негативизмът пречи на футбола. Ние сме слаби, защото не сме обединени. В моята кампания казвам истината. Не лъжа хората и после да се чудя как да се оправдавам. Искаме да променим ситуацията, защото знам проблемите в българския футбол", допълни той, след което посочи основните цели в своята програма.

"Целя дигитализация, футбол за най-малките, детско-юношески и женски футбол, треньорско обучение и изграждане на инфраструктура. Най-много сме наблегнали на детско-юношеския футбол.

Изпълкомът трябва да бъде с бизнесмени, които да дават съвети за развитие. Важно е да има хора, които милеят за футбола. В Изпълкома няма да има президенти на отбори. Ще покажа, че съм различен от Борислав Михайлов, като променя целия Изпълком. Президентът работи за клубовете, а не обратно", каза още Георги Иванов.