Бургаските Нафтекс и Черноморец ще бъдат глобени заради нередности по участието си в първенството на Източната "Б" група, съобщи БТА, позовавайки се на източници от двата клуба.

Ръководствата на Нафтекс и Черноморец получили от БФС неофициална информация за предстоящата санкция, която ще бъде наложена от Изпълкома в четвъртък.

Както е известно в началото на сезона едни и същи юридически лица имаха част от собствеността и на двата бургаски клуба, което е в разрез с разпоредбите на Световната и Европейската футболни централи. Проблемът бе разрешен през септември.

Според члена на Изпълкома Христо Порточанов двата клуба са с един юридически собственик само на базата, като в две фирми участва едно и също физическо лице - Жени Калчева.

Според собственикът на ПСФК Черноморец (София) и ПФК Черноморец 1919 (Бургас) Ивайло Дражев обаче двата тима трябва да бъдат извадени от професионалния футбол заради нередностите. Дражев предостави на ръководството на Професионалната футболна лига и документи, свързани със скандала.

Комисията, която трябваше да се произнесе по редовността на участието в първенството на Източната "Б" група на двата бургаски клуба, заседава в понеделник вечер повече от три часа, но така и не излезе с конкретно предложение за наказание.