Спортният адвокат Георги Градев, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, коментира днешното изказване на Йордан Лечков пред "БНТ".

Лечков: Бербатов да направи школи, ако иска да е полезен

Лечков: Бербатов да направи школи, ако иска да е полезен

Каза кога ще има нов Конгрес

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Гледах участието на Йордан Лечков - член на ИК на БФС, по БНТ преди малко. Този човек излъга най-нагло за няколко неща.

1. Лъжа е, че са отменили конгреса по юридически причини. Отмениха го в последния момент, защото разбраха, че не могат да го спечелят. Все пак само 7 дни по-рано събраха Бюрото на ИК на БФС, за да утвърди документи за конгреса.

2. Лъжа е, че Борислав Михайлов е спечелил конгреса през октомри 2021 г. Водещият на конгреса Камен Костадинов ясно заяви, че за победа са необходими 242 гласа. Михайлов получи само 241 гласа. Неслучайно още не е вписан в ТР, където мандатът му изтече на 16.2.2022 г.

3. Лъжа е, че БФС има приет бюджет за 2022 г. Съгласно чл. 25 от ЗЮЛНЦ само конгреса може да приеме бюджета на БФС. Съгласно чл. 30 от ЗФВС, ако БФС не представи приет от конгреса бюджет на ММС до 31 март, ММС ще отнеме лиценза на БФС на 1 април. Тези хора тикат футбола ни към оргомна криза.

4. Лъжа е, че само президентът и ИК могат да свикат изборен конгрес. Съгласно Устава и закона, ако 1/3 от клубовете поискат изборен конгрес, БФС е длъжен да свика такъв. В момента БФС нарушава Устава и закона. Съдът е на ход. Скоро ще има решение.

5. Лъжа е, че някой е раздавал пари на конгреса. Да каже кой колко е дал, на кого и за какво. Такива празни приказки са за прокурор. Това го очаква!

На всички вече им е ясно, че си имаме работа с обикновени лъжци и страхливци, чието време в БФС изтече".

Виктор Касай настоява да се увеличат парите на българските съдии

Виктор Касай настоява да се увеличат парите на българските съдии

По този начин нямало да им се налага да работят и още нещо