Членът на Изпълкома Емил Костадинов заяви, че не е видял програма от страна на другите кандидати за БФС освен Борислав Михайлов. Бившият национал разкри, че ако същото ръководство се запази, ще се организира академия към Футболния съюз.

Борис Станков: В момента БФС не е модерна и добре структурирана федерация

Борис Станков: В момента БФС не е модерна и добре структурирана федерация

"Готови сме да направим промяната"

"От доста години не е имало извънреден конгрес, свикан по никое време - по време на първенството и даже има квалификация. За мен най-голямата грешка е, че не предоставяхме информация на футболната общественост за това, което сме направили. А то се направи много. Изпълнихме програмата си почти на 100%. Не виждам другите кандидати да имат такава програма, а само промяна. Това за мен звучи малко клиширано. В ресора, с който се занимавам, през последната година и половина две направихме скаутско и треньорско звено, привлякохме двама нови треньори с Про лиценз, които почнаха да наблюдават деца до 13 години. В продължение вече на седем месеца правят всеки месец лагери, гледат най-вече деца от аматьорските отбори. Целта на това е, ако хората ни изберат, догодина да стартираме академия към БФС, което никога не се е правило досега.

Най-важното е да се казва през медиите, нашето отношение беше малко по-дискретно. В нашия екип и в структурите на БФС работят много млади хора, подмладяването на персонала е налице. Трябва да се вслушваме във всичко, опозицията също може да има добри идеи. По програмите на УЕФА или на ФИФА отпускат средства само за определени неща, няма как тези средства да се разходват за друго. От УЕФА идват по 100 000 евро на година за женския футбол, вече имаме държавно първенство от 16 отбора, три гарнитури до 15, 17 и национален отбор за жени, инвестирани са в тези структури над 1 900 000 лева за тези четири години - така че някой да говори, че БФС не инвестира в женския и девическия футбол, просто лъже.

Мъри призова Левски да подкрепи Борислав Михайлов

Мъри призова Левски да подкрепи Борислав Михайлов

Знаел как да се справи с проблемите

Урните са прозрачни, не са в тъмни стаички, вотът наистина е съкровен и личен акт, по устав трябва да бъде така, досега не съм ставал свидетел на непрозрачност. За интегралната бюлетина говорихме още преди две години, това решение не е продиктувано, че някой го иска, а е решение на Изпълкома. Промяна се прави с програма, не видях такава от другите кандидати. Пандемията и организацията на конгреса? Опровергаваме скептиците, че ние като организация не функционираме добре, за по-малко от месец направихме организация за конгрес, в който ще бъдат над 600 човека, това е труден процес".