Един от хората в екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов - Борис Станков, обвини в изричането на лъжи вицепрезидента на централата Емил Костадинов. Пред колегите от БНТ Станков говори по актуалните теми преди конгреса:

Скандалът UEFALeaks става огромен, уличиха Борислав Михайлов в измами (ДОКУМЕНТИ)

Скандалът UEFALeaks става огромен, уличиха Борислав Михайлов в измами (ДОКУМЕНТИ)

Опитал да вкара съмнителни "задморски фирми" да строят игрища

"Емил Костадинов заема висока длъжност в БФС, но изрече сериозни лъжи и показа некомпетентност на теми, на които би трябвало да е добре запознат. Учуди ме, че каза, че нито един от другите кандидатите не е представил програма. Още април месец имахме близо два часа пресконференция, на която беше представена доста детайлна програма. Отделно преди две седмици пуснахме уеб сайт, на който е качена цялата програма, приоритетите.

Г-н Костадинов спомена, че тяхната програма е изпълнена на 100%, участвал съм в изготвянето на тази визия, това не е програма, а визия, в която има доста статистика, самите цели са сбити в около 15 страници. Тази програма не е изпълнена дори наполовина - класиране на националния отбор през 2020 година, това е първото нещо, което най-очевидно не е изпълнено. Друг пример - десетгодишна концепция за развитие на детско-юношеския футбол. Къде е тази концепция и защо тя не стана достояние на цялата общественост?

Изкуствена трева, фалшиво управление, трагичен български футбол

Изкуствена трева, фалшиво управление, трагичен български футбол

Още един мандат за това БФС ще бъде пагубен

Дали се занимаваме с интриги? Не, нашият екип е изцяло с чисти намерения. Мисля, че многократно го доказахме с всички публични изяви. За пръв път кандидат за президент и нашият екип направи срещи в цялата страна. Нашата цел беше да видим какви са проблемите на аматьорските и професионалните клубове по места. Чуваме, че в момента се организират срещи с клубовете, само че при съмнителни обстоятелства, в ресторанти. Смятам, че клубовете ще оценят, че ние се опитахме да разберем техните проблеми.

Нашата програма беше променена в хода на обиколките, защото много от клубовете дадоха много разумни идеи. Голяма част от клубовете са за промяна, много отчаяни са, а промяната е тук. Нека когато отидат на конгреса, да гласуват по съвест. Излиза много притеснителна информация от досиетата на Пандора, всеки трябва да знае, че бъдещето на футбола е заложено на карта, всеки трябва да си тръгне от конгреса с чиста съвест. В БФС работят кадърни хора, не може всички да се поставят под общ знаменател. Нашата цел е да изградим една модерна и добре структурирана федерация, защото в момента БФС не е такава. Твърди сме готови да направим промяната", заяви Борис Станков.

Мъри призова Левски да подкрепи Борислав Михайлов

Мъри призова Левски да подкрепи Борислав Михайлов

Знаел как да се справи с проблемите