Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов коментира писмото от УЕФА до БФС, което вчера бе разпространено до медиите от футболната ни централа.

Според БФС въпросното писмо изразява подкрепа към сегашното ръководство, но Бербатов счита точно обратното.

"За съжаление, веднага след обявяване на нашата кандидатура, ръководството на БФС ОТНОВО показа "високата" си класа и се опита да заблуди футболната общественост. Нека обърнем внимание на две изречения от въпросното писмо: "I hope you will now grasp the challenges ahead of you with both hands and resolve them in the best interest of Bulgarian football with the full respect of UEFA values and regulations!" - Ясно е, че УЕФА приканя БФС да се изправи пред предизвикателствата и проблемите, които има, и да ги разреши в името на българския футбол, като спазва и уважава ценностите и разпоредбите на УЕФА. Нещо, което до момента БФС не прави", се казва в позицията на Бербатов в социалните мрежи.

Официално: ЦСКА, Берое и Пирин издигнаха кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

Официално: ЦСКА, Берое и Пирин издигнаха кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

"Смятам да ръководим БФС честно, открито и в духа на феърплея"

"Другото изречение е следното: "It is essential that the road ahead works to high standards for football in Bulgaria and in full respect of good governance and any applicable national laws!" - УЕФА се надява пътят напред да води до високи стандарти в българския футбол, при пълно зачитане на критериите за добро управление и прилагане на законите на страната. Добро управление! И да се съобразява със законите на страната! Тоест, когато българският съд реши, че конгрес трябва да има, БФС е длъжен да се съобрази с това решение, а не да търси всяка възможност да избяга от него", допълват от екипа на Бербатов.

"Но преди всичко трябва да има добро управление, което да уважи подписите на повече от една трета от отборите за свикване на конгрес - нещо, което явно липсва в БФС. И УЕФА учтиво им напомня, че трябва да вземат правилното решение в резултат на волята на отборите! Както виждате, в писмото ясно е изразено подканването към БФС нещата да се случват честно, демократично и при спазване на принципите и правилата на УЕФА. А тези правила не предполагат неспазване на устава и законите, нито опити да се въведе независим съд в заблуда, нито целенасочена работа срещу исканията на собствените си членове, още по-малко репресия срещу членове на Изпълнителния комитет, или провеждане на конгрес ала 2018 година... Това подканване на УЕФА към БФС се губи в умишлено непрофесионалния превод на текста", завършва позицията не Бербатов.

Босът на УЕФА: Скъпи Боби, радвам се, че отново работим заедно

Босът на УЕФА: Скъпи Боби, радвам се, че отново работим заедно

Александър Чеферин с официално писмо до президента на БФС