Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, определи като "интересна" евентуална кандидатура на Димитър Бербатов за шеф на БФС. 

"Разбира се, че следя отблизо случващото се във всички 55 асоциации, членки на УЕФА, но не е моя работа да препоръчвам когото и да е кандидат. Местните футболни структури трябва да решат кое би било най-доброто решение за футбола в България", заяви Чеферин в интервю за "24 часа".

"Що се отнася до Димитър Бербатов, той играеше с изключителен нюх и демонстрираше невероятния си талант по време на впечатляващата си кариера. Ще бъде интересно да се види, ако той се кандидатира. Но това е негово решение, разбира се."

Босът на УЕФА коментира и темата с въвеждането на трети европейски клубен турнир - Лигата на конференцията.

"Дори за клубовете от по-малки страни ще продължи да я има възможността да участват в Шампионската лига или Лига Европа, макар за всички да е ясно, че ще е трудно да се класират за груповата фаза заради много високото ниво на противниците. Мечтата ще продължи да съществува. Но това, което Лигата на конференцията предлага като възможност, е да даде на повече клубове от повече държави възможност да играят повече мачове на международно ниво. Това ще бъде от съществена полза за развитието им в дългосрочен план", сподели Чеферин.

Бербатов: Разбира се, че Юнайтед беше върхът в кариерата ми

Бербатов: Разбира се, че Юнайтед беше върхът в кариерата ми

"Подобрихме рекорда на Ливърпул по спечелени шампионски титли"