Президентът на БФС Борислав Михайлов взе участие в 42-рия редовен конгрес на Европейската футболна централа, който се проведе в словашката столица Братислава. Представители на всички 55 членки на УЕФА бяха информирани за решенията на Изпълнителния комитет в навечерието на конгреса.

Финансовата рамка на програмата HatTrick V за солидарност и развитие ще бъде в размер на 775 млн. евро през следващия четиригодишен период - от 2020 до 2024 година. Всяка асоциация ще може да получи до 14,1 милиона евро в продължение на четири години. 

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри и значително нарастване на средствата, които ще бъдат разпределени между отборите-участници на Евро 2020. 

Останалите точки, които бяха разгледани и гласувани по време на 42-ия конгрес на УЕФА:

Хуан Луис Лареа Саробе (Испания) бе избран за член на Изпълнителен комитет на УЕФА за срок от 1 година, докато Шандор Цшани (Унгария) беше определен за вицепрезидент на ФИФА с мандат за 1 година. След избирането на Цшани, Изпълнителният комитет на УЕФА реши да назначи Фернандо Гомес, който да го замени като член на Съвета на ФИФА до конгреса на УЕФА през 2019 г.

Ларс-Кристер Олсон бе ратифициран като представител на Европейските професионални футболни лиги в Изпълнителния комитет на УЕФА до Избирателния конгрес на УЕФА през 2021 г.

Молбата за членство на футболната асоциация на Джърси бе отхвърлена от Конгреса на УЕФА.

Конгресът на УЕФА одобри докладите на президента Александър Чеферин и Изпълнителния комитет; аминистрацията на УЕФА и финансовите отчети за 2016/17, бюджета за 2018/19 година, както и няколко изменения в Устава на УЕФА.

Следващата среща на Изпълнителния комитет на УЕФА ще се състои на 24 май 2018 г. в Киев, а следващият конгрес на УЕФА ще се проведе в Рим на 7 февруари 2019 г.

Павел Колев: БФС спази всички правила на Конгреса, очаквам много нападки и напрежение

Павел Колев: БФС спази всички правила на Конгреса, очаквам много нападки и напрежение

"Управлението на българския футбол въобще не е лесно"