Борислав Михайлов очаквано бе избран от делегатите на конгреса на БФС за президент на централата за следващите четири години. Ето какво каза той на пресконференцията след края на форума.    


- Г-н Михайлов, конгресът на БФС отново ви гласува доверие за нов четиригодишен мандат. Как приемате това?
- Благодаря на клубовете, че ми повярваха отново. Надявам се, че през следващите години заедно ще работим успешно за подобряването на качеството на най-популярната игра у нас.

- Кой ще бъде треньор на националния отбор. Преди време казахте, че името му ще стане ясно на конгреса?

- Вярвам, че на заседанието на Изпълкома другата седмица колегите ще утвърдят треньора на националния отбор. Моето предложение ще е Мъри Стоилов да води „А" тима

- Имаше доста драма в избора на членове на Изпълкома. Очаквахте ли това. Дончо Донев отпадна с няколко гласа?
- В новия Изпълком на БФС влизат много сериозни хора, които имат познания в различни области. Вярвам, че новият Изпълком ще е по-добре работещ от предишния. Трябва да кажа, че такова е желанието на клубовете, което значи, че футболът в България е жив. Вече имаме 755 клуба, които са членове на БФС.

- От какво бяха продиктувани промените на хората, които влизат в Изпълкома?

- Нормално е в една демократична структура да има промени. В случая говорим за персонални промени на членове. Държа да кажа ясно, че това не значи, че хората, които не съм предложил и са отпаднали, не съм доволен от тях. С всички съм работил много добре. Като президент имам правото да предложа промени и правя това.

- Отново ставаме свидетели на това, че в Изпълкома на БФС влизат представители на клубове. Чухме доста критики по този въпрос...

- И преди е имало хора от клубовете в Изпълкома. Лично аз не виждам нищо лошо в това. За мен това е правилно, а и клубовете нямат против.

- Кога ще имаме действащ Арбитражен съд към БФС?

- Той е конструиран и чакам предложения от Аматьорската и Професионалната футболни лиги. Правилникът е изготвен и утвърден на заседание на Изпълкома през декември. От двете лиги чакам предложение за членове на съда.

- Защо Гриша Ганчев го няма до вас?
- Защо го няма Гриша Ганчев го няма, не мога да каже. Той влиза в управата на БФС. Вярвам, че с неговото включване и това на Николай Гигов ще работим още по-добре за развитието на българския футбол.

- Много се говори за това, че този конгрес не е редовен?
- Не смятам така. Никъде в закона не се казва, на която дата трябва да се проведе конгрес. Форумът е изборен, имаше доклад, имаше отчет. Това бе редовен конгрес на БФС и всичко друго е просто интерпретация не нещата. Имаше на форума избор на президент, на нови ръководни органи, а всичко това е заложено в устава. Налице са всички необходими неща, за да бъде конгресът редовен. На някого може този конгрес да не му харесва, но това си е негова работа. Това бе един европейски конгрес. (б.а. - тук се намеси Андрей Икономов, който поясни, че в Устава на БФС вече няма точка, която да определя брой на мандатите на президента на БФС. Така било в правилниците на ФИФА и УЕФА, където нямало брой на мандати не съществува. Това означава, че Боби Михайлов може да бъде преизбиран на всеки следващ конгрес.)

- Г-н Михайлов, да ви върнем отново на темата за националния селекционер. Казахте, че това ще бъде Станимир Стоилов. Спрягаше се и името на Красимир Балъков. Кое надделя при избора на Мъри?

- Вярно е, че вариантите бяха два - Краси и Мъри. Обсъждахме ги и се спряхме на Стоилов, защото той има договор с Литекс за 1,5 години, а Балъков се обвърза с Черноморец за пет години.