Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално съболезнователно писмо до бразилския си колега Едналдо Родригес по повод смъртта на легендата на световния футбол Пеле.

Ето и пълния текст на адреса:

"Уважаеми господин президент,

Позволете ми да изкажа искрените си съболезнования по повод кончината на великия Пеле. Думите са слаби, за да изкажат огромната загуба за глобалното футболно семейство и за целия свят.

Истинска икона на играта ни не само заради фантастичните професионални постижения и уникалния стил, но и заради изключителния принос за популяризирането на красивата игра по цялата планета, Пеле напълно заслужено е наричан Краля на футбола - и именно той е една от основните причини играта ни да е красива.

Глобален посланик на футбола, познато име по целия свят и вдъхновение за всички не само от гледна точка на умения и талант, но и лични качества, Пеле никога няма да бъде забравен, а заветът му ще живее във времето.

Още веднъж ми позволете да изкажа съболезнования от името на Българския футболен съюз и цялото българско футболно семейство. Мислите ни са с вас в този труден момент."

Стана ясно кога ще бъде погребението на Пеле

Стана ясно кога ще бъде погребението на Пеле

Церемонията по сбогуването ще продължи един ден