Президентът на БФС - Борислав Михайлов, се похвали на профила си във Фейсбук, че националните ни отбори вече разполагат криосауна за възстановяване. Ето какво написа той:

"Възстановяването на футболистите след мач и тежка тренировка е изключително важно за добрата им форма. От опит го знам. Затова никога не съм пестял усилия и средства да осигуря на националните формации най-новите технологии за подготовка и възстановяване.

На базата в "Бояна" вече разполагаме и с криосауна, която използват всички национални селекции на България.

Бербатов към футболните клубове: На 18 март предстои редовен конгрес!

Бербатов към футболните клубове: На 18 март предстои редовен конгрес!

"Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС"

Криотерапията е техника, при която организмът е изложен на въздух с температура под минус 100 градуса по Целзий. Тя е мощен противовъзпалителен инструмент и облекчава болката. Освен това преди тренировка помага за повишаване на силите на организма, а след интензивно физическо натоварване ускорява времето за възстановяване, облекчава умората и забавя появата на мускулни болки.

В последните няколко дни криосауната е на разположение на футболистките от представителния отбор на България, които имат мачове от квалификациите за световно първенство през 2023 година. Утре, 30-ти ноември, им предстои среща със Сърбия в Пловдив.

Желая успех на отбора и на селекционера Силвия Радойска!".