Изпълнителният комитет на БФС се събира в понеделник от 14 часа и на заседанието ще бъдат разисквани някои много интересни неща.

Тема номер 1 ще бъде насрочването на конгрес на БФС и дали въобще той ще може да бъде проведен през тази календарна година. Преди няколко дни Изпълнителното бюро на БФС взе решение да предложи датата 25 юни за Извънреден конгрес.

Апелативната комисия към БФС намали наказанията на двама футболисти

Апелативната комисия към БФС намали наказанията на двама футболисти

От Втора лига

Освен това обаче трябва да бъде разгледана и подписката, която депозира Инициативният комитет за издигането на Христо Порточанов. Тя е анонсирана като сбор на подписи на около 40% от клубовете имащи право на глас и ако БФС установи, че подписката е легитимна Изпълкомът ще бъде длъжен да насрочи конгрес според дневния ред, който Порточанов е определил.

Очаква се да бъдат обсъдени и приети промени в различните правилници на БФС на база въвеждането на ВАР в за плейофите в първата шестица. Промени ще настъпят в Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник и Финансовия правилник, съобщава dsport.

Йордан Лечков окончателно загуби делото срещу БФС

Йордан Лечков окончателно загуби делото срещу БФС

Няма да оглави футболния съюз, дори и временно

Има огромна вероятност да бъде обсъден и въпрос с евентуална промяна формата на първенството и увеличаване броя на отборите в efbet Лига, допълват от медията.