От Българския футболен съюз излязоха с коментар след вчерашния Конгрес на организацията и появилите се информации след това.

Ето какво съобщиха от БФС:

Днес няколко електронни медии тиражираха като "установен факт" твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с "неговия" клуб - ФК "Тича", относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя "точна и проверена информация".

А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение "Мини футболен клуб Тича" - град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба.

Както е видно, решението на УС на "МФК Тича" е подписано от всички негови членове.

"Мини футболен клуб Тича" - град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС.

Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност.