Българският футболен съюз излезе с остра позиция относно провеждания Конгрес в НДК.

Публикуваме позицията на БФС без редакторска намеса:

"Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава!

Провеждането на абсолютно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за официално, при това - пред безучастния поглед на държавните власти - е недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни.

Венци Стефанов: Държавата се тресе, има война, а един файтон хора са решили да си правят Конгрес

Венци Стефанов: Държавата се тресе, има война, а един файтон хора са решили да си правят Конгрес

"Всичко това не допринася по никакъв начин за доброто на футбола"

Българският футболен съюз за пореден път твърдо подчертава, че Общото събрание, насрочено за 18 март 2022 г., е отменено по надлежния ред, и не е откривана процедура за излъчване на делегати и тяхното регистриране във федерацията - единствената уставна процедура за определяне на членовете с право на глас.

Зала №3 на НДК бе запазена за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е сключен надлежен договор. Въпреки това, и в разрез с всички законови и етични принципи, група лица нахлу невъзпрепятствено в помещението и физически отстрани и разруши имущество на БФС, за което бяха уведомени и органите на реда.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично спазва законите на Република България, собствения си устав и правилата на световната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които вече са сезирани за днешната трагикомедия - и ще брани правата си с всички законови средства!

За пореден път призоваваме клубовете-членове на БФС да не се поддават на злонамерени и користни опити за разцепление на българския футбол.

Апелираме и към държавните органи да вземат отношение към грубото показване както на законите, така и на устава на най-голямата спортна федерация у нас!".

Конгресът избра Димитър Бербатов за президент на БФС

Конгресът избра Димитър Бербатов за президент на БФС

Вижте подробности