БФС е депозирал официално писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща и съдействие за решаване на проблема с телевизионното излъчване на "А" група. Искането за аудиенция на "Дондуков 1" е изпратено в края на последния работен ден на миналата седмица - в петък.

Преди да пишат до министър-председателя, представители на клубовете и на БФС са имали среща с ръководството на БНТ по болния въпрос с неизплатените над 1,1 млн. лева за излъчването на мачовете през миналия сезон. От националната телевизия отново са информирали футболните хора, че няма откъде да преведат парите, тъй като не са получили обещаната държавна субсидия за предаването на "А" група. Дългът блокира сключването на нов договор за тв предаването на "А" група, защото клубовете отказват да го подпишат, докато не си получат парите от миналия сезон. Затова и вече 8 кръга двубоите от родното първенство не се излъчват в ефира.

Футболните началници се надяват тази седмица да влязат при премиера и срещата да форсира изплащането на дълга на БНТ или да се постигне някаква договорка за разрешаване на проблема.

Това ще улесни сключването на тв договор за настоящия сезон точно преди гвоздея на програмата ЦСКА - Левски, насрочен на 20 април (събота). А все още това е най-интересният за народа, рекламодателите и телевизиите мач.