Изпълкомът на БФС държи на решението си, което взе преди три седмици, че Конгресът ще се състои на 18 март 2022 година, а не както обяви преди часове Софийски градски съд на 12 октомври 2021 година.

Ето какво обясни пред медиите днес пресаташето на БФС Христо Запрянов:

"Става въпрос за препотвърждаване на решението, което беше взето на предишния Изпълком. Членовете на Изпълкома гласуваха да бъде организиран редовен Конгрес на БФС на 18 март 2022 година. Имаше хващане за формалното на държавните служби.

За действията на градския съд ще има по-късно изявление на БФС. Днес всички членове на Изпълкома бяха тук, включително г-н Величков получи покана.

Тепърва ще бъдат изяснени тези неща и БФС ще излезе с позиция. Имаше една единствена точка за насрочване на Общо събрание на 18 март. Г-н Величков гласува против".

По-рано днес един от членовете на Изпълкома на БФС Петър Величков беше възпиран от охраната на базата в Бояна да не влиза и да не взима участие на събранието. Все пак Величков успя да влезе с колата си. След това охранителите се опитаха да изгонят члена на Изпълкома, но неуспешно.

Величков предостави своята покана за участие в Изпълкома.

Бербатов: Информирали сме УЕФА и ФИФА за решението на съда за Конгреса

Бербатов: Информирали сме УЕФА и ФИФА за решението на съда за Конгреса

"Дано изпратят делегати"