Димитър Бербатов говори за пореден път преди Конгреса за ново ръководство на БФС. 

"Готови сме от три години. Борим се толкова време не защото така ни е скимнало, а защото имаше големи нередности и не можеше да си затваряме повече очите. Проблемите на клубовете станаха наши проблеми. Не можехме с лека ръка да се откажем. Бяхме задължени да продължим. Сега сме на финалната права, утре е денят. Готови сме, защото знаем, че сме направили всичко, което зависи от нас.

Тези три години бяха доста тежки. В същия момент научихме доста неща - където хубави, къде не толкова. Ако ни се даде възможност, след утре започва по-трудната част - да защитим всичко това, което говорим. Това ще бъде най-голямото предизвикателство.

Всичко трябва да се случва по един и същи начин. Проблемите са толкова задълбочени, че ако не им обърнем внимание, ще се задълбочат още повече. Всички заедно трябва да започваме да бутаме леко-полеко. Има бързи победи, разбира се. Това е част от процеса. Всичко минава през утре. Говорихме с всички клубове, защото така задължаваше професионалната етика. Никой друг не го направи. Това показва постоянството, с които искаме да защитим идеите си", каза той пред "Спортал".