Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, отново призова за оставката на сегашното ръководство на футболната ни централа и свикването на честен Конгрес. Ето какво каза той в социалните мрежи:

"Здравейте на цялата ни футболна общественост. След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. Единственото правилно действие в случая е оставка на настоящото ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе до тук. Липсата на адекватна, професионална работа с децата ни доведе до тук.

Георги Иванов за Бербатов: Да поработи някъде, за да видим дали става за нещо

Георги Иванов за Бербатов: Да поработи някъде, за да видим дали става за нещо

Скандал във футбола

Призовавам цялата футболна общност, нека не бъдем безразлични. Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е. Всички сме българи, всички имаме деца и всички желаем бъдеще за нашите деца тук, в България.

Обръщам се към всеки футболен деятел, всеки футболен фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола, хора, не бъдете безразлични. Изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол, пожелайте промяна.

Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията?

След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни. Това са ни възможностите. Време е да се даде шанс на хора с други възможности, с друга визия, с друго отношение към управлението на футбола. Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола ни и на децата ни. И още, и още, и още.

Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен обединителен Конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС", завърши Бербатов.

Бербо: Призовавам ръководството на БФС да си подаде оставките! Незабавно!

Бербо: Призовавам ръководството на БФС да си подаде оставките! Незабавно!

"До екипа ми достигна информация, че е образувано досъдебно производство през 2019 година за манипулиране на футболни срещи"