Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде интервю за bTV. Той призова Търговският регистър да изиска Михаил Касабов бъде вписан като представляващ Българския футболен съюз до провеждане на Конгреса.

"Президент в момента е временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Той е избран от Изпълкома, а Борислав Михайлов е подал оставка - всички станахме свидетели на това. Нормалното нещо, което трябва да се случи, а не се случва, е Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър, като временно изпълняващ длъжността президент до провеждането на Конгреса на 15 март.

Той има правомощия. Всеки ден трябва да бъде в "Бояна". Борислав Михайлов не трябва да бъде там. Ако е там, това е противоуставно и противозаконно. Призовавам Михаил Касабов да се впише в Търговския регистър, има пълното право. Тази показа за Конгрес не може да бъде вписана, докато Михаил Касабов не е вписан като временен президент.

Защо, бе хора, сега Михаил Касабов не е вписан!? Същата е ситуация. Имаше оставка през 2019-а, има и сега. Изпълкомът го одобри тогава за президент, одобри го и сега, но не го вписва.

Защо ли? Защото тези хора не искат да си тръгнат. Чакат нещата да утихнат, да си спечелят време... Тук трябва да сме много будни, за да докараме нещата до честен Конгрес през март. Това е много важно! Първо Касабов да бъде вписан, после да свика редовен Изпълком, на него се приема нова покана за Конгрес с дневен ред и той пак се проведе на 15 март. Има достатъчно време.

Това са крайни и драстични мерки. Когато човек непрекъснато говори и призовава органи и институции за реакция и в един момент тези добри думи не са достатъчни, ти си принуден да направиш следващото нещо - прокуратура, съд... и това става абсурдно.

Тази ситуация играе по авторитета на Михаил Касабов. Той е избран, но все едно някой друг му се подиграва и казва: "Не, не ме интересува, аз съм президентът, ти си стой там, подписвай нещо, аз взимам решенията...

Интриги, които се опитват да правят между нас. Със Стилиян Петров сме приятели от дълго време, играли сме заедно, опитваме се да правим нещо заедно. И когато нямаш други прийоми, ти се опитваш по най-долния и нечестен начин да сееш раздор. Това никога не може да се случи. Нито Стилиян ще забие нож в гърба ми, нито аз на него, нито Мартин на някой на някой от нас двамата.

Хора, който пуска такива елементарни шеги и слухове. Низши... даже не знам как да ги нарека... Така, няма да стане, да си знаете! Всичко хубаво!", каза Бербатов.