Пред журналисти днес в Благоевград Димитър Бербатов коментира ситуацията около Българския футболен съюз към момента и бъдещия конгрес, като призова Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като представляващ БФС до провеждане на конгреса. Това до момента не се случва, а оставката на Борислав Михайлов е подадена, гласувана е от изпълнителния комитет на БФС, избран е Михаил Касабов като вр.и.д. президент и той трябва да бъде вписан задължително, коментира Бербатов. Това трябва да се случи като при предната оставка, когато Касабов беше вписан, ситуацията е абсолютно идентична, допълни Димитър Бербатов. По думите му въпросите защо това не се случва са към ръководството на БФС, но, според него, това е възможност впоследствие да се обжалват решенията на бъдещия конгрес.

Димитър Бербатов бе днес в родния си град, където посети училището, в което се е учил - Седмо СУ "Кузман Шапкарев". Във многофункционалната зала училището бе открита изложба с емблематични моменти от неговата футболна кариера. Експозицията е създадена от Асоциация "Докосни дъгата".

Училището в родния му град бе подготвило изненада за популярния си възпитаник. След разходка по класните стаи и среща с ученици, Димитър Бербатов посети спортната зала в двора на училището, която от днес носи неговото име. В залата го посрещнаха десетки ученици, които очакваха да го видят на живо и да разговарят с него. "Това, че сградата носи моето име, още повече ме задължава да давам правилните примери", коментира пред журналисти Бербатов.

БФС води преговори с Чехия за контрола през март

БФС води преговори с Чехия за контрола през март

Илиан Илиев иска качествени съперници

Пред учениците в Благоевград Димитър Бербатов разказа за мечтите си като дете, голямата цел - футбола и пътя до едни от най-добрите клубни отбори в света. Бербатов разказа и за трудностите, усилията, страховете и тяхното преодоляване. Децата от своя страна питаха за кариерата му, за други световноизвестни футболисти, за мечтите и най-щастливите му моменти.

Това, което се случи днес тук, да ми бъде оказана тази вечер, ме задължава още повече да се срещам с деца и да се опитвам да им покажа кой е правилният път, каза след срещата с учениците Димитър Бербатов. Той изрази надежда, че младежите ще останат с добри впечатления и ще се вдъхновят да изберат правилния път сред многото изкушения.

Днешният ден се превърна в голям празник, тази среща беше дългоочаквана, каза директорът на Седмо СУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград Лилия Стоянова. Тя допълни, че идеята спортната зала да носи името на Бербатов е на самото училище, а в залата ще се възпитават всички качества, за които той преди малко сподели пред децата.

Срещата с Димитър Бербатов продължи часове, а всяко дете получи автограф от него.