Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов сподели пред колегите от Дарик своето възмущение от това, че правилата за предстоящия Конгрес не са ясни.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед заяви, че не се знае дали кандидатите за шефското място в БФС ще бъдат допуснати вътре в залата.

В крайна сметка, за да е добре футболът ни, трябва да е добре БФС. Днес станахме свидетели на правилата за провеждането на конгреса - пак не са ясни, пак не взеха решение, не се знае какво ще се случва на самия Конгрес. Дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти, дали вие ще ще може да излъчвате като журналисти, дори не е ясно кои делегати ще гласуват.

Какво става с тези 23 клуба, които няма да бъдат и защо няма да бъдат с делегати на конгреса. 508 ще гласуват, но защо 23 няма да бъдат там. Нищо не се знае.

Няма и дума за това дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти вътре в самата залата по време на обсъжданията. Ако се случи същото, което се случи на миналия конгрес, пак само президентът ще бъде вътре пред Изпълкома и делегатите и получава предимството. Абсурдно е това, което се случва в последните години. Може на моменти да изглеждаме досадни с това, което казваме, но това е риск, което сме поели.

Днес след Изпълкома отново няма ясни правила. Поздравявам за решението да се гласува с интегралната бюлетина. Миналият път, на последния конгрес, е имало три бюлетини, с трите кандидата, гласуваш с едната, а другите две връщаш на зоналния си представител. Така контролът е пълен.

Сега не се знае как ще бъде гласуваното. Пак ще бъде по тъмните стаички, а няма да бъде пред самите делегати. Няма правила, хората си правят, каквото искат. Играе се много трудно без правила. Говорим за бъдещето на футбола в момента. Ние, които сме кандидат президенти се борим да дадем гласност, че нищо не се знае за правилата на самия конгрес", каза Бербатов.

БФС обяви решенията след днешния Изпълком, 508 клуба ще гласуват на конгреса

БФС обяви решенията след днешния Изпълком, 508 клуба ще гласуват на конгреса

Това бе последен изпълком преди извънредния конгрес