Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се срещна с клубове в Габрово днес. На срещата той представи своят програма за развитието на българския футбол.

"Обсъждаме нов формат на първенствата, това трябва да се случи чрез дискусия с клубовете. За мен е важно да чуя с екипа ми и хората, които ежедневно се срещат с проблемите, за да вземат правилните решения.

Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата Бербатов за президент на БФС

Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата Бербатов за президент на БФС

Ето подробности

Целта е продуктът футбол да се реализира и да се играе по правилния начин. Относно телевизионните права ще бъдат преразгледани, защото футболът в момента се гледа най-много по телевизията", посочи в стратегията си Димитър Бербатов.

По думите на Бербатов аматьорският футбол трябва да бъде подкрепен от специален отдел в Български футболен съюз за кандидатстване по европейски програми за осъществяване на проекти.

"Целта на развитието на нашата програма и на българския футбол е развитието на младите. Искам да направим така, че младежите по-бързо да влизат професионалния футбол. Младите често пъти не знаят как да направят тази крачка, ние имаме идея да помогнем за това", допълни Бербатов.

Според Димитър Бербатов, достигането до сериозния футбол трябва да се мине през детско-юношеската школа. Той посочи, че има сантимент към това, защото е започнал своят път именно от тези школи в България. Успешният играч минава през обучение от професионална методология.

"Положението ни е трагично, затова трябва да гледаме от чужди модели, това е реалността. Някой ден може да се случи така, че да гледат и от нас. Надявам се всички останали кандидати за президент да се срещнат с вас и да направят обиколка в България, защото смятам, че това е уважение", каза още Димитър Бербатов.

По-късно днес от 16:00 часа той Бербатов и неговият екип ще се срещнат с клубовете в град Ловеч. Утре им предстои такава среща и в Плевен.

Вчера Димитър Бербатов, неговият екип и Стилиян Петров се срещнаха с клубове в Пловдив и Пазарджик. Бербатов и Стилиян Петров бяха приети първо от кмета на Пловдив - Костадин Димитров, а след това и от кмета на Пазарджик - Петър Куленски, като след срещата в Община Пазарджик дадоха съвместна пресконференция.