Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов не вижда каква приемственост може да има между него и предишното поколение, което управлява в момента централата.

"Кажете ми едно нещо, което да взема от тях? Корупционните скандали, снимките с организаторите на черно тото, нагласените конгреси, лошата репутация - кое от тези неща ще са ми полезни?", попита риторично бившият нападател на националния отбор в студиото на БНТ.

Бербатов отново призова настоящото ръководство да отстъпи, да се проведе нов честен конгрес и там да се реши кой да ръководи. Той повтори тезата си, че българският футбол има нужда от една умна десетгодишна стратегия и даде за пример скорошният ни съперник в евроквалификациите Унгария.

Бербатов поиска оставките на цялото ръководство на БФС

Бербатов поиска оставките на цялото ръководство на БФС

След срамните загуби на националния ни отбор

"Аз не мога да оправя футбола за 1 ден. Трябва продължителна работа, но да се започне. В Унгария започнаха през 2010-а и вече виждате колко далеч са пред нас. Един шеф на БФС трябва да води проактивна политика, постоянно да е в контакт с държавата, защото футболът е спорт №1, каквото и да си говорим", добави благоевградчанинът.

"Няма вариант да се откажа от борбата, защото не съм сам в нея, а сме екип от единомишленици. Получихме и солидна подкрепа от клубовете, но конгресът беше опорочен. Не пускаха журналисти, криеха броенето на гласовете. За това призовавам за един честен конгрес", каза още Бербатов.