Легендарният български нападател и кандидат за президент на БФС - Димитър Бербатов, бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия и коментира актуалната ситуация около мача България-Унгария. Двубой, който не е ясно къде и дали въобще ще се играе.

"Случващото се е абсурдно. Аз вече ги наричам серийни убийци, тъй като серийно закриват футбола и го открадват от феновете. Тези хора не могат да отстранят проблема, а се обръщат срещу народа и играят ролята на жертва. Проблемът е, че те не могат да отстранят проблема, защото това означава да остранят себе си", каза Бербатов.

Борислав Попов: "Колежа" има разрешение за ползване от ДПК, УЕФА препоръча да играем там

Борислав Попов: "Колежа" има разрешение за ползване от ДПК, УЕФА препоръча да играем там

"Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол"

По думите на Бербатов не е спазен срока за пускане на документи, а се действа тоталитарно: "Където и да отидат да се скрият, народната "любов" пак ще ги застигне, без значение къде отидат да се скрият". По повод призивите да няма протести и да има съгласие и помирение, Бербатов подчерта: "Националният отбор по футбол винаги ще бъде подкрепян и сега отново ще има подкрепа, но вас никой няма да ви подкрепя никога повече", обърна се той към футболното ръководство.

"На какво да се научим от тях? На изнудване по телефона? На създаване на каши? Пази боже!", подчерта Бербатов на въпрос дали има какво да вземат като уроци от настоящите опитни футболни хора.

"Ние започнахме да протестираме преди 3 години. И сега хората се радвам, че виждат, колко сме били прави, и идват всички заедно срещу това управление", каза още той.

Според него УЕФА не може да взима страна и най-вероятно е била подведена от БФС, за да препоръча срещата да бъде преместена от София в Пловдив и да се проведе без публика.

Гонзо заплашил, че БФС ще затвори стадионите на Локо и Ботев, ако мачът с Унгария не се играе на "Колежа"

Гонзо заплашил, че БФС ще затвори стадионите на Локо и Ботев, ако мачът с Унгария не се играе на "Колежа"

Ето какво каза строителят на "Колежа"

"Подкрепям и община Пловдив и кмета, и строителя на стадиона. Футболната общественост подкрепя това нещо мача да не се играе там, защото всички знаят къде е вината", заяви Бербатов.

Той каза още, че подкрепя срещата между Министерството на спорта и футболните клубове утре.

"Футболните клубове изключени неправомерно от БФС ще имат възможност да бъдат чути пред институцията, която дава лиценз на българския футбол. Аз съм радостен, че ще бъдат видяни", сподели Бербатов.

"Не е на живот и смърт аз да бъда президент. Нашата битка е това ръководство да не бъде начело, и когато то си тръгне, кандидатите да заповядат. Аз никога не съм казвал, че съм най-достойния, аз имам екип, имам програма, представям си я, клубовете решават", категоричен бе Димитър Бербатов.

"Държавата ставайки свидетел, че най-популярният спорт страда и дълбае, и стига нови низини, и срам пред целия свят, ти да скриеш по собствено желание националния отбор, аз не съм чул такъв прецедент в световния футбол. Държавата трябва да вземе отношение", заяви още той.