Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев е на мнение, че трябва да се промени устава на футболната ни федерация, за да може само професионалните тимове да избират президент на съюза.

Според него непровеждането на Конгрес през лятото не е извинение, а по-скоро факт, тъй като за шест месеца новото ръководство няма да има шанс да развие, която и да е от идеите си за промяна в българския футбол.

Новият шеф на съдиите: Бих се срамувал, ако използвам ВАР два или три пъти на мач

Новият шеф на съдиите: Бих се срамувал, ако използвам ВАР два или три пъти на мач

"Краткосрочните планове са да излезем от стресовата ситуация и съдиите да свирят по правилата"

Фурнаджиев е сигурен, че новият шеф на съдиите - Коце Гергинов, ще внесе нужното спокойствие в комисията и съдийството ще бъде видимо по-добро през пролетния полусезон. Ето какво каза той пред колегите oт bTV.

"Не бих казал, че да няма Конгрес е извинение, а по-скоро е факт. Един Конгрес предполага събиране на около 700 човека в една зала. Към днешна дата това не е позволено. Със сигурност желание има. То беше такова и преди година и четири месеца, когато някои от нас подадоха оставки. Тогава обаче вървеше прелицензирането на клубовете, след това дойде и коронавируса...

Ясен Петров: Бъдете сигурни, че България няма да играе като Барселона, но ще търси резултат

Ясен Петров: Бъдете сигурни, че България няма да играе като Барселона, но ще търси резултат

"Всеки, който играе добре за националния отбор, ще ми бъде любимец"

Трябва да се промени устава на БФС, за да има възможност да се проведе дигитален конгрес. Не знам дали знаете, но ние сме единствената държава в Европа, при която всички членове на съюза избират президент. В повечето държави това се избира само от професионалните клубове. Смятам, че трябва да се промени устава и да се избират ръководните органи само от професионалните клубове. Друг е въпросът дали членовете биха гласували подобно решение. Близо 650 са отборите, които имат право да гласуват. Няма как да бъде контролирано, при 650 клубове, имащи право да гласуват.

Не се оказа Лечков прав. Има ли смисъл да се избира ново ръководство, което да бъде с мандат шест месеца. То няма да може да проведе някакви промени. За шест месеца това е несериозно. Провеждането на Конгрес през юни е под въпрос и заради ситуацията с коронавируса. Моето мнение може и да не бъде споделяно от колегите ми в Изпълкома. Нямам фаворит за президент на БФС, защото все още няма кандидатури. Няма конкретни имена.

БФС забрани заобикалящите трансфери

БФС забрани заобикалящите трансфери

Изпълкомът взе решение

Спряхме се на Ясен Петров, защото има по-иновативно мислене. Надяваме се да донесе искрица в националния отбор. Да го подмлади и състави нов гръбнак, който да бъде основно от младежите. Има върху какво да се работи. Не очакваме чудеса, но очакваме националният отбор да играе съвременен футбол и да се представя достойно в тежките срещи от световните квалификации.

Убеден съм, че съдийството в България ще се промени. Новият председател на съдийската комсиия е със сериозна визитка, принципен човек. Ще внесе необходимото спокойствие сред съдиите. Ще видим резултати. От април месец трябва да тръгне и системата ВАР", заяви Фурнаджиев.

Венци Стефанов: Вярвам, че Ясен Петров ще направи промени

Венци Стефанов: Вярвам, че Ясен Петров ще направи промени

"Става въпрос да няма простотии, мачовете да минават, съдиите да са малко в час"