Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма смисъл от извънреден конгрес през лятото. Той изложи както финансови, така и противоепидемични причини за неговото предложение. Според него е най-добре да се чака до редовната дата за провеждане, която е януари 2022 година.

Фурнаджиев говори и относно смяната на шефа на съдийската комисия. Ето какво сподели той:

Кирил Домусчиев: Не съм давал предложение за нов селекционер, отзивите за Петров са добри

Кирил Домусчиев: Не съм давал предложение за нов селекционер, отзивите за Петров са добри

"Смяната на съдийския шеф беше гласувана единодушно"

"Януари месец догодина е редовният конгрес на БФС, така че трябва да се вземе решение дали има смисъл да има извънреден през лятото. От чисто рационална и финансова гледна точка. Ако има конгрес през юни или юли, след това има и период на вписване в регистъра за новото ръководство, който е около два месеца. Не знам има ли смисъл да има ново ръководство само за няколко месеца. Конгресът е 700 души в една зала, което е забранено към момента.

Всички бяхме свидетели на редица съдийски грешки през първия полусезон, които доведоха до повлияване на крайния резултат на определени срещи, а ние считаме това за недопустимо. Затова се взе решение за смяна на ръководството. Мисля, че с избора на господин Гергинов имаме сигурността, че той ще се справи с поставената задача. Решението за увеличаване на възрастта за съдиите не е взето персонално за Николай Йорданов, а е принципно. Може би новият председател на съдийската комисия може да ви даде повече разяснения", каза още Фурнаджиев.

Костадинов: Аз предложих Ясен Петров, задачата му е да обнови националния отбор

Костадинов: Аз предложих Ясен Петров, задачата му е да обнови националния отбор

"Водещото не са парите, а резултатите"