Вицепрезидентът в оставка на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че вероятно няма да продължи да работи във футболната ни централа след предстоящия конгрес. Ето какво каза той пред bTV:

"За да имаме силен национален отбор, трябва да имаме силен детско-юношески футбол. И после на тези юноши, които израстват, да им се дава шанс в мъжките отбори. Знаете преди 10 дни националният селекционер какво изказване направи - че четирима треньори са отишли да гледат един българин! Тук е ролята на президентите на клубовете да дават повече шанс на млади момчета - българи. Самата система е такава към момента. Кой я промени е ясно. По времето на социализма във всеки един град имахме спортен интернат, където всички деца можеха да тренират, да се хранят, да спят безплатно. Тези разходи бяха поемани от държавата и отборът от 1994 г. беше плод на тази 20-годишна политика преди това. Тогава неслучайно имахме успехи във всички видове спорт. Ние бяхме една от водещите спортни сили в света.

Димитър Бербатов: Клубовете в България не трябва да се оставят да бъдат измамени!

Димитър Бербатов: Клубовете в България не трябва да се оставят да бъдат измамени!

"Само желание и морал трябва да има!"

Аз си подадох оставката още в самия ден, писмено пред Изпълкома. Имаме колеги, които твърдят, че не са подавали оставка, има аудиозапис от заседанието, може да се провери и да се види устно. Тогава всички казахме, че подаваме оставка. Ако Борислав Михайлов се кандидатира отново и бъде подкрепен от клубовете на Конгреса, естествено, че ще може отново да управлява БФС. Към момента аз мисля да се оттегля и да не се занимавам повече с тази дейност. Постът ми носи само допълнителни разправии. Аз съм достатъчно ангажиран човек с бизнес и неща, които се занимавам. Ръководя доста фирми, така че не мога да кажа, че ми носи нещо. От любов към играта го правя и от това да мога да помогна с моя капацитет, който имам. Аз отговарям за финансите на БФС и смея да твърдя, че през годините, в които съм там, той има един балансиран бюджет, който успя да премине през всякакви кризи и то успешно, така че мисля, че добре съм си свършил работата. През 2010 г. бюджетът на БФС беше от порядъка на 8-9 милиона лева, а през последните няколко години години стигна около 16-17 милиона лева", заяви Фурнаджиев.

Порточанов: Временно управляващи БФС, не ви ли омръзна да заблуждавате, че конгресът е извънреден?

Порточанов: Временно управляващи БФС, не ви ли омръзна да заблуждавате, че конгресът е извънреден?

"Кога сте искрени? Може би, никога"