Апелативната комисия на БФС разгледа жалбата на Спартак (Плевен) след мача за Купата на България срещу Локомотив (София), но я остави без последствия. Причината е, че наказанията на Дисциплинарната комисия не подлежат на преразглеждане от следваща инстанция, тъй като са прекалено малки.

Относно: Жалба на ОФК Спартак (Плевен) срещу решение на ДК при БФС от 22.11.2022 година, Апелативната комисия след като се запозна с жалбата:

Стенли Петров: Ние сме упорити! Ще служим на българския футбол!

Стенли Петров: Ние сме упорити! Ще служим на българския футбол!

Даде повече яснота за евентуалното им управление

РЕШИ: Наложените от ДК наказания не надвишават допустимите за обжалване наказания съобразно чл.53, ал.2, б. а/ и б. д/ от ДП /2022/2023/. Счита жалбата на ОФК "Спартак" гр. Плевен като недопустима.

Предвид гореизложеното потвърждава решението на ДК от 22.11.2022 г. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Срещата от 1/16-финалите в турнира за Купата на страната между ОФК Спартак (Плевен) и Локомотив 1929 (София) се състоя на 19-и ноември и завърши при резултат 1:4 за гостите от София. Към края на първото полувреме възниква инцидент с привърженици на "железничарите", като хора от охраната навлизат в сектора на гостите. След това се стигна до инцидент и обвинения от двете страни, но полицията се намесва бързо и предотвратява сериозен проблем.