Бившият футболист на Берое и Левски Васил Драголов даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели очакванията си за предстоящия мач между двата отбора. Той даде предимство на заралии, но заяви, че е нужна промяна в клуба, след като притежават добър отбор, но той се представя на приливи и отливи.

Г-н Драголов, предстои двубой между Берое и Левски. На кой от двата тима давате предимство в последния мач за годината?

- Двата отбора искат на всяка цена да завършат есенния дял на шампионата с победа, но мисля, че Берое ще спечели. Домакините, въпреки че редуват силни със слаби игри са добър отбор с качествени футболисти. Имат голямата възможност да победят в този двубой.

Берое - Левски 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Берое - Левски 1:1 (Развой на срещата по минути)

Попадения на Бари и Фал

Споменахте играта на Берое на приливи и отливи. Какво им пречи в някои от мачовете и какво забелязвате в представянето им?

- Не гледах всичките мачове на заралии, но от тези, които съм наблюдавал съм на мнение, че отборът стои добре. Но почти винаги се правят индивидуални грешки, което не мога да си го обясня, защото в тима има много добри футболисти. Оттам се променя и курса на мача, стига се до загуба или в най-добрия случай до равенство. Това е моето мнение, но няма как да се отрече, че притежават качествен отбор с добри футболисти.

Каква е ролята на Петър Колев в тази ситуация? Той ли носи вината за слабите и силните представяния на Берое?

- Ролята му се усеща в негативен план. За мен не може да построи така отбора, че да играе на едно средно ниво, да няма криволичене надолу. Има мачове, в които Берое играе много добре, но и такива, където се представя зле. Мисля, че трябва да се променят нещата, защото с наличните футболисти, този отбор заслужава мястото, което заслужава. А именно всяка година да се бори за тройката. Притежават качествени играчи, имат пари в клуба, но отборът в определени мачове не играят никак добре.

На отсрещната страна е Станимир Стоилов. Сякаш има оптимизъм в Левски след завръщането му. Какво забелязвате в играта на сините?

- Мъри Стоилов много подобри играта на тима. Левски стои на терена стабилно след неговото завръщане и това се видя в последните мачове, в които сините не допуснаха гол в пет поредни двубоя. Но на него му е нужно време и футболисти. С тези играчи няма как да стане. Да, в Левски има млади български футболисти, които са добри, но им е необходимо желанието да се развиват и опитът. Трябва да натрупат качества, които да ги изкачат на по-добро ниво.

Вярвате ли, че след зимната подготовка и селекцията, която ще бъде направена, Левски ще изглежда още по-добре през пролетния дял на шампионата?

- Левски тепърва ще се оправя, но това няма да стане бързо. На сините им трябва малко време. Поне още една година. Може би ще се получи през следващия сезон и столичани ще имат отбор, който да отговаря на името на клуба.

Може ли да отличите някой играч от Левски, който ви прави добро впечатление?

- Нямам много подробно виждане върху отделните играчи и не мога да кажа, че някой ми прави силно впечатление. Няма как да посоча един или двама, които да изпъкват над останалите. В някои мачове отделни футболисти се представят много добре, но в следващите не са на едно ниво. Все още няма изявен лидер в Левски.

Собствениците на Берое: Предоставяме акциите, да ги вземе, който желае

Собствениците на Берое: Предоставяме акциите, да ги вземе, който желае

Собствениците осъдиха поведението на феновете

Смятате ли, че и двата отбора ще могат да се преборят за място в шестицата след приключване на редовния сезон в първенството?

- Мисля, че Берое ще е в шестицата със сигурност, докато за Левски нещата са на кантар - може да влезе, но и е възможно да се окаже извън нея.

Мартин Камбуров все още не е взел окончателно решение за бъдещето си, но може ли отново да е решаващата фигура за Берое срещу Левски?

- Мартин Камбуров е добър футболист. Това няма как да се отрече. Възможно е отново да е решаващ в двубой срещу Левски. За мен е един от най-добрите български играчи, които играят в родното първенство. Каквото и решение да вземе, за него ще бъде правилно. Помага много на Берое, но какво ще реши за напред, само той може да ви отговори. Той вече е постигнал много в своята кариера и може само да се гордее с него.

Камбуров: Може да сложа край на кариерата си след мача Берое - Левски

Камбуров: Може да сложа край на кариерата си след мача Берое - Левски

"Няма да играя за друг отбор"