Спортният директор на Берое Валентин Грудев не пожела да разкрие пред "Тема спорт" дали заралии проявяват интерес към Владимир Гаджев и подготвят ли изобщо такъв трансфер, който да бъде осъществен през зимата.

Г-н Грудев, в добър момент ли идва паузата в първенството за Берое?

- Определено. Организирахме отново контрола с нашия втори отбор Миньор Раднево (бел. ред. - на 15-ти, понеделник). Нямаме нужда от много силен съперник, защото не сме в пълен състав. По-важното е, че двамата ни доскоро контузени футболисти - Райнов и Алкан, ще могат да придобият малко игрова практика в тази контрола. Двамата са в доста по-добро състояние и се надяваме за двубоя с Витоша за първенство да са на сто процента готови за игра.

Мартин Камбуров за освиркванията на феновете на Локо (Пд): Българска работа

Мартин Камбуров за освиркванията на феновете на Локо (Пд): Българска работа

"Беше се насъбрало напрежение след двете равенства"

Възможно ли е да пробвате ново попълнение в контролата?

- Всичко е възможно.

Вие анонсирахте, че в рамките на около седмица може да има нов футболист. Българин или чужденец е той?

- Наистина имаме нужда от един-двама футболисти. Особено в ситуации, когато се натрупат картони или пък ни застигнат контузии. Трябва да сме готови, защото сезонът е дълъг. Търсим подходящите хора. Няма да прибързваме, не е на всяка цена.

Проявявате ли интерес към Владимир Гаджев?

- Имаме интерес към доста футболисти, водим разговори и ще видим. В момента имаме дилема около двама-трима играчи, но ще изберем един от тях в най-скоро време. А през зимния трансферен прозорец, ако ни попадне някое класно попълнение в нападение, ще видим как ще процедираме. Виждате обаче как се представя Камбуров в момента. Ние сме много доволни и от алтернативата му Алфредо Мартине, въпреки че има малко игрово време. Просто при наличието на Камбуров трябва да се вземе много класен нападател, за да го измести от стартовия състав.

Берое победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 с гол на Мартин Камбуров

Мартин Камбуров направи разликата между Берое и Локо (Пд)

Нападателят наказа бившия си отбор

Бандаловски ще е наказан за първия мач след паузата с Витоша. Очаква се Милен Желев да го замени отдясно на отбраната. Не бележи ли обаче Желев отстъпление с оглед, че този сезон е резерва?

- Не, Желев е много важен футболист за нас. Винаги можем да разчитаме на него. Миналия сезон той игра в около 80 процента от срещите, но сега чака своя момент, за да се наложи наново. А и пак да отбележа, че първенството е дълго и ще имаме нужда от всеки в отбора.

Камбуров продължава да е основна фигура, макар че съвсем скоро ще навърши 38 години (на 12 октомври). Какъв е неговият ефект върху отбора?

- В Камбуров виждам не само човек, който може да реши всеки мач с присъствието си, но и личност, която дава нужното самочувствие на другите футболисти. Той е много позитивен в тренировките. Камбуров не спира да се влага и показва отлични данни по джипиес системата, която използваме. Във всеки двубой той играе на върха на възможностите си, но и тренира на върха на възможностите си. Мартин се чувства много добре и не виждам причина да търсим футболист на неговата позиция.

Как виждате битката за титлата? Може би за Берое става мираж класиране в Топ 3 с оглед представянето на водещите отбори?

- Щеше да е различно, ако си бяхме взели пропуснатите победи срещу Етър и Дунав - щяхме да сме с 4 точки повече. Но пък победихме пловдивските Ботев и Локо, което не е никак малко. Първенството е доста по-изравнено този сезон и две последователни победи могат да те изкачат доста напред. В никакъв случай не сме се отказали да гоним челните места.

Александър Томаш: Насладих се на футбола на Берое

Александър Томаш: Насладих се на футбола на Берое

"Трудно е да играем срещу отбор, който играе прибран на 30-ия метър"