Хосе Луис Ачиари ще остане начело на Берое и за следващия сезон, съобщава "Тема Спорт". Той изпълни целта, поставена му от собственика Ернан Банато - оставане в елита - и двамата вече са провели разговори преди дни.

Основната тема е била лятната подготовка и селекцията. Тя този път няма да е тясно профилирана към южноамериканския пазар. Сега Банато е решил да погледне и към Европа, основно към Испания.

Хебър - Берое 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Хебър - Берое 0:1 (Развой на срещата по минути)

Мачът е днес

Ачиари пое заралии през есента след изненадващата раздяла с Густаво Араголаса, който даде началото на проекта под Аязмото. Той обаче имаше разминавания със собственика по някои от въпросите. Наследникът му засега е доста по-послушен и това ще му донесе и нов договор с клуба.

Очаквано звездата Себастиан Вия няма да вземе участие в днешния двубой с Хебър в Пазарджик. Колумбиецът е пред трансфер, който се очаква да е за над 2 милиона евро. Затова и в Берое не искат да рискуват с негова контузия. Със сигурност от Берое си тръгва и Вини Трибуле. Договорът му изтича и няма да бъде подновен. Играчът е отказал, като е заявил, че ще опита късмета си на друго място.

Двубоят днес пък е от изключително значение за Хебър, който води битка за оцеляване. Интересното е, че преди година Любослав Пенев спаси пазарджиклии именно за сметка на заралии, които играха бараж срещу Спортист Своге във Велико Търново.