Спортният директор на Берое Валентин Грудев бе бесен от представянето на футболистите при загубата с 0:1 от Витоша (Бистрица). Шефът на старозагорци определи играта на тима като срамна. 

"За мен лично този мач беше срам. Това мога да кажа. Бездушие от 80 процента от футболистите. Въпреки всичко, което през тази седмица треньорите наблягаха. Просто видях едно пълно бездушие в една голяма част от футболистите. За мен това е престъпление, в смисъл такъв - всеки отбор може да загуби, не омаловажавам успеха на Витоша. Беше ясно, че ще се затворят срещу нас. 

Ние обаче не можем така да продължаваме. Някои от играчите трябва да се замислят за бъдещето си, най-вероятно ще стигнем до раздяла с някои от тях, които си имат договори. В съблекалнята всички мълчат със сведени глави. Аз им казах, че се срамувам от тази среща. Това им казах. На голяма част от тях може би им е тежко от загубата, но на терена не показаха по какъвто и да е начин, че искаме да обърнем ситуацията.

Витоша (Бистрица) победи Берое с 1:0 като гост

Пропадането на Берое продължи и срещу Витоша

Старозагорци отстъпиха с 0:1 на "тигрите" у дома

Оставка на Томаш? Първо, към публиката - за оставките си има ръководство, което преценява кога да поиска оставката на даден треньор. Това е моята позиция като спортен директор. Публиката подкрепя отбора и може да търси съображения за оставки, но не по този начин да ми идват 70 човека горе и да търсят едва ли не някаква саморазправа с някого. Има си ръководство, което ще прецени за оставките. Всеки отбор има такива моменти и точно сега не вярвам, че някаква оставка ще промени нещо.

Големите критики - основно към мен - са относно късата резервна скамейка. Да, така е, защото имаме контузени, имаме и наказани. Срещу тези, които в момента не оправдаха доверието, ще се вземат мерки, но сега и да освободим някого, няма как да запълним групата. Да се наложат глоби е най-лесно. Самите футболисти трябва да си променят мисленето. 

Относно освобождаване на някои играчи, има си време за играчите с договори, които не се раздават и не играят агресивно, така да се каже не болеят за отбора, ще се разделим, когато трябва. Ако трябва, ще доиграваме първенството с голяма част от юношите. Имаме и двама наказани - Бандаловски и Охене, които ще се завърнат. Не смятам, че един такъв мач дава основания за вдигане на бялото знаме.

В момента трябва да се вземат адекватни решения, спортно-технически най-вече, а не да се избързват да се говорят неща, които са извън футбола. В момента наблюдаваме някои футболисти с разтрогнати договори, но проблемът е в това, че много от тях са със слаба физическа подготовка. Няма кой друг да ни реши проблемите освен тези играчи", заяви Грудев.

Александър Томаш: Апатия, разочарован съм! Има хора, които да преценят бъдещето ми в Берое

Александър Томаш: Апатия, разочарован съм! Има хора, които да преценят бъдещето ми в Берое

"Допуснахме от два удара да ни вкарат гол"