Петър Колев ще продължи да бъде треньор на Берое, макар че след равенството 1:1 срещу Монтана на "Огоста" обяви, че иска да си тръгне. Това обявиха от клуба. 

"След проведена среща между ръководството на клуба и Петър Колев бихме искали да информираме привържениците на "зелено-белите" и футболната общественост, че Колев ще продължи да води отбора в оставащите мачове и през следващия шампионат.

Смятаме, че Колев и неговият щаб са изцяло отдадени и привързани към името Берое и с техния хъс за работа ще допринесат за предсроящи успехи!", пишат от клуба. 

"Искам да изразя безкрайната си благодарност към ръководството на Берое, към целия екип на отбора, към моите приятели, познати и не на последно място към моето семейство за подкрепата, която ми оказаха последните дни след първия ми мач като старши треньор на "Берое". Всички вие ме накарахте да се почувствам щастлив и горд. Накарахте ме да осъзная и разбера, че когато човек е искрен в емоционалността си и по-точно в проявата си на сантиментална слабост е нормално да допусне грешка. Накархте ме да разбера, че единственото нещо, за което мога да съжалявам в действията си е спонтанният ми отказ да продължа да изпълнявам функциите си на старши треньор на отбора. В повече подробности и обяснения не желая да влизам, защото всеки има право да тълкува нещата както пожелае. Знам, че най-важните хора са зад мен и ще се справя. Предстои ни много работа. Пожелавам на всички да са здрави и щастливи, за да успеем", каза треньорът.

Макута е в зародиша на кризата в Берое?

Макута е в зародиша на кризата в Берое?

Негов трансфер е бил отказан зимата