Вече бившият треньор на Берое - Петър Колев заяви, че задкулисието го е употребило и той е бил нарочен за главен виновник за несгодите на отбора в последно време.

"Приятели, Днес официално разтрогнах договора си с Берое. Мислено го бях направил отдавна. Тъй като в договора ми няма опция за обезщетение, имах едно единствено изискване към работодателя- да предприеме съответните действия, като спази закона и Кодекса на труда. За да не четете небивалици по този въпрос, можех да обясня, но никой не ме попита. Нямах отговор на въпроса как ще се процедира с екипа ми. Така се наложи внушението, че едва ли не притискам клуба за лични облаги.

Впрочем "сценарият" за дестабилизирането, кризата и хаоса в Берое предвиждаше главната причина за случващото се да бъде "ПРОБЛЕМЪТ С ТРЕНЬОРА". Така удобно можеха да се прикрият истинските интереси- икономически, политически, както и лични амбиции на "влиятелни" фактори във футбола. Аз бях неудобният за този "проект" треньор. Никак, ама никак не се вписвах в него! Поради това моите идеи, необходими мерки и предложения срещаха равнодушие и бездействие, въпреки че не струваха пари. Не се примирих.Работихме здраво. С екипа ми изградихме добър отбор и имахме постижения. Но когато побеждавахме-нищо. Наблягаше се основно на загубите с една обобщаваща оценка- "слаби резултати". А те бяха грешките на растежа. Но кой ти мисли и на кого му пука? Няма време за чакане.

В тази връзка искам да благодаря на моите колеги треньори, които няколко пъти на пресконференции след мачове дадоха пред камерите положителни оценки за отбора и за мен, въпреки че сме конкуренти. Благодаря, колеги! Това не спря действията на "задкулисието" да бъде употребен треньорът като главен виновник. С тази цел на сцената се разигра нескопосано режисираният медиен спектакъл: " Има Колев- има проблем, няма Колев- няма проблем." Нали си спомняте как още след първия кръг преди всеки мач ме предупреждаваха, че ако паднем, ще ме уволнят, а след мача- че уволнението предстои? А колко пъти се цитираха дори имената на поне трима колеги, с които вече е разговаряно, и те уж са се съгласили да ме сменят?!

Това не се оказа достатъчно, за да се затвърди мнението за "ТРЕНЬОРА ВИНОВНИК" и да бъде решен "основният проблем" на Берое. Тогава на сцената беше изведен "многобройният отряд" от т.нар."фенове". След като от доста време загряваха с "викове оставка" и мучаха край терена, най- после нахлуха и на стадиона в двете роли-на "наказателен отряд" и "спасители". Не бяха особено оригинални с тази акция, защото такова дежавю сме го гледали няколко пъти при мои предшественици. Все пак може би са допринесли "играта за наивници" да продължи. След тези действия на "загрижени" журналисти и фенове, разбрах, че сериозно съм засегнал определени интереси. Че ако аз съм "виновникът", всички останали отговорни и безотговорни, удобно си измиват ръцете.

Така си обяснявам и продължаващата канонада от злостни нападки и квалификации дори когато договорът ми с Берое почти беше приключил формално, а поръчката на "кукловодите" изпълнена. "Сребролюбецът" Петър Колев има чест и достойнство, защото не се крие като мишка, а винаги излиза с лицето и името си. Това ми дава основание да си тръгна от Ст.Загора през деня, по светло, гледайки хората в очите. Оказа се, че най-използваният от мен знак в този текст са кавичките, те са за тези, които могат да четат между редовете. Там някъде е истината...Успех на Берое", сподели Колев.

Официално: Берое и Петър Колев се разделиха

Официално: Берое и Петър Колев се разделиха

Клубът му благодари за съвместната работа