През 2014 година от Берое разказаха за феновете на тима от португалския град Барейро, за които може да прочетете подробно ТУК.

"За тези години основаният тогава клуб с името Берое се разрастна и в момента е сред водещите португалски отбори на мини футбол - двукратен национален вицешампион.

Освен мини футбола обаче клубът развива още плажен футбол, футбол-голф, електронни спортове, и още много разновидности на най-популярната игра. Петима от нашите герои през 2014 г. вече са професионални футболисти, а трима от тях дори играят в България.

Рикардо Кабрита, момчето израстнало на ул. "Стара Загора" в Барейро в момента продължава да бъде движещата сила на клуба и през настоящата седмица успя да сбъдне една от своите мечти - да посети стадиона на любимия си отбор, както и обратната страна на тази интересна история - ул. "Барейро" в Стара Загора, която се намира до НУМСИ "Христина Морфова". Двата града са побратимени от 70-те години на миналия век.

Рикардо бе специален гост на Берое и с видимо вълнение направи пълна обиколка на Храма. Всъщност нямаше нужда от много информация, тъй като бе запознат предварително с почти всичко. Просто искаше да види с очите си купите и медалите, които бе гледал по телевизията, както и всички интересни експонати в Музея на Берое.

Още една негова мечта ще се сбъдне в понеделник, когато Рикардо ще гледа на живо Берое в двубоя с Царско село. Рикардо също остави своята следа в Музея и предостави шал на ФК "Барейро Стара Загора", който всеки вече може да види.

В специална среща с Рикардо бе обсъдено и бъдещо съвместно сътрудничество, което да бъде от полза и за двете страни. Благодарим на Рикардо за чудесните емоции и отново си пожелаваме до нови срещи", публикуваха заралии в официалния си сайт.

Берое пусна в продажба билетите за мача с Царско село

Берое пусна в продажба билетите за мача с Царско село

Срещата е насрочена за 13 септември от 18:15 часа