Треньорът на Берое Николай Киров заяви, че Абел Анисе ще се присъедини към състава на заралии след два дни. Специалистът говори пред медиите преди старта на зимната подготовка на тима.

"Плановете за подготовка са ясни. Започваме с 23 футболисти. Абел Анисе ще се включи след два дни. Дал съм му повече почивка, защото имаше травма в последните мачове. Някои млади футболисти започват, съумяхме да си върнем някои юноши, които по една или друга причина са си тръгнали.

Селекцията не е приключила. Всичко ще се прави в движение. За да привлечем нови състезатели, трябва да се разделим с някои, за да освободим бюждет. Набелязали сме състезатели, чакаме развитие по разтрогването на Луизино и Стив Траоре. От преди Нова година се водят преговорите.

Пето ново попълнение в Берое

Пето ново попълнение в Берое

Зария Ламбулич подписа със заралии

Хубаво е, че съумяхме да намерим свободни българи в лицето на Йоан Бауренски, Денислав Станчев и младите момчета, които се завръщат. За съжаление, няма българи на пазара, затова сме се насочили към чуждестранни футболисти.

Надявам се да се развият положително нещата с Калоян Кръстев. Не мисля, че са големи нещата за уточняване. На тази позиция връщаме и едно младо момче, което съм имал възможност да наблюдавам в предишния му клуб.

Това че прояваваме желание да развиваме младите, може само да ги радва, но не им е гарантирано нищо. В първия отбор може да играе само някой, който е заслужил. Това е бъдещето на всеки един български клуб.

Нямам желанието да се меся с мениджърски функции в клуба. Ролята ми е на старши треньор. Другото се решава от ръководството. Целта ни е да влезем във втората четворка. Откакто съм тук, не е имало забавени финансови ангажименти. Иван Караджов и Иван Гошев, както и момче от набор 2006 започват подготовка, но никой няма гарантирано място.

Спрели сме се на няколко състезатели за поста десен бек, насочили сме се към официални оферти, но не бързаме, защото трябва да освободим бюджет. Имаме варианти, но трябва да изчакаме няколко дни. Научили сме се да не бързаме. Има клубове с много футболисти на тази позиция, ако се разделят с някой, също е вариант", каза Киров.

Берое срещу Рубин (Казан) в най-престижната си контрола на турска земя

Берое срещу Рубин (Казан) в най-престижната си контрола на турска земя

Ето цялата програма на заралии