Нападателят на Берое Мартин Камбуров коментира пред "Тема Спорт" евентуалното прекратяване на шампионата. Той би бил потърпевш при спиране на първенството, с оглед, че си постави голова цел в преследване на рекорда на Петър Жеков (253 гола). През сезона Мартин вече отбеляза 11 попадения, с което общият му брой в елита е 230.

Мартине, как прекарваш времето си в настоящата ситуация без тренировки?

- Гледам повече да съм си вкъщи, да спазваме указанията, но и няма как да прекарвам цялото време затворен. Старая се да тичам самостоятелно, като избягвам масово струпване на хора. Няма какво друго да се прави в момента. Дано времето продължи да е по-добро, за да може да се излиза навън, колкото да се поддържа някаква форма, поне да се тича. Иначе няма кой знае какви развлечения. Никакъв спорт не излъчват, играем на плейстейшън, на карти, такива неща. Гледаме да запълваме времето, макар че минава бавно.

Камбуров се готви на гребната база в Пловдив

Камбуров се готви на гребната база в Пловдив

Берое ще поднови тренировки в четвъртък

Другите играчи как приемат този период?

- На всеки му липсва футболът. Той ти е ежедневие и когато спреш за дълго време, ти е доста странно. Няма какво да се направи в тази ситуация. Дано да отмине епидемията, а после вече ще мислим за спорт.

А лично за себе си какво мислиш да правиш? Настоящата ситуация определено ти пречи на головата цел...

- Не знам, все още не мога да отговоря сам за себе си. Не знаем колко време ще продължи епидемията.

Камбуров: ЦСКА не е на нивото на Лудогорец, нормален съперник са

Камбуров: ЦСКА не е на нивото на Лудогорец, нормален съперник са

"От нивото на Локо (Пд) и Левски..."

Какви са амбициите ти след края на състезателната кариера? От Берое бяха казали, че са готови да ти предложат пост...

- Не съм мислил на този етап. Сигурно на първо време ще си взема почивка и след това ще го мисля. Но сега по-важното е да се справим с болестта. Има време да говорим за бъдещето.

Част от клубовете поискаха първенството да бъде прекратено, други, сред които и Берое, се противопоставиха. Какво е твоето мнение по въпроса?

- Едва ли аз съм човекът, който трябва да коментира, това решение е редно да дойде от БФС или държавата. Да видим колко дълго ще продължи тази ситуация и на базата на това да се вземат адекватните решения. Ако е един месец, ще успеем да завършим първенството без проблеми. Гледам, че в Китай овладяха ситуацията и дори си привикаха играчите от Европа в Азия, а първенството им е планирано да започне. Успели са бързо да се справят. Дано и при нас да стане така. По-добре е шампионатът да приключи, иначе ситуацията става доста неясна с евроучастниците, с изпадащите, с влизащите... Лично аз се надявам да завършим шампионата.

Какви са впечатленията ти от представянето на Берое през пролетта?

- Играехме стабилно, имахме резултати, макар че тъкмо сега ни предстояха двата най-важни мача - преките битки с Черно море и Славия. Сега и да говорим за впечатления, няма голям смисъл, защото, когато подновим шампионата, ситуацията ще е по-различна. Не можем да кажем какво ще се случи, да се надяваме да се стабилизират нещата, както стана при китайците. На всеки му липсва спортът и най-нормалното нещо според мен е да се завърши първенството. Дори и да е при закрити врата, смятам, че спокойно можем да доиграем. Искам да кажа на хората да гледат по-положително на ситуацията, а на колегите си им пожелавам да се пазят и да са здрави. Нека спазваме спуснатите мерки, за да отмине по-бързо епидемията.

Берое започва тренировки на 30-ти март

Берое започва тренировки на 30-ти март

"Надяваме се, че до тази дата обстановката в България и по света ще се нормализира", пишат от клуба