Берое продължава подготовката си за оставащата част от сезона в елита на България. Отборът заминава утре за Белек, Турция, където ще продължи с усилените си тренировки преди подновяването на надпреварата в шампионата.

Звездата на отбора Мартин Камбуров сподели пред ТОПСПОРТ очакванията си за решителната част от първенството, като изрази надежда, че тимът му ще промени позицията, на която се намира в таблицата с временното класиране.

Берое е под номер 9, като е само на точка от първите шест състава. Отборът подновява срещите от първенството с домакинство на Етър на 15.02.

Снимка 445186

Източник: beroe.bg

Явлението в българския футбол Камбуров е на 25 гола от рекордьора по попадения в първенството Петър Жеков. Легендата на ЦСКА и Берое се е разписвал 253 пъти. 39-годишният Камбуров вкара 228-ото си попадение срещу Царско село в последния двубой на тима си за миналата година.

Снимка 457512

Източник: Официален сайт на Бeрое

Ето какво каза един от топреализаторите в историята на българския футбол пред медията ни:

Г-н Камбуров, какви са очакванията Ви за остатъка от сезона в елита на страната?

- Очакванията ми са да играем все по-добре и постепенно да подобрим играта и съответно позицията си в класирането.

Какво би трябвало да се промени, за да стигне Берое до увеличаване на точковия си актив и място в Топ 6?

- Не мога да кажа. За всеки е индивидуално. Просто всеки трябва да дава максимума от възможностите си и нещата поетапно ще се случат.

Има ли нужда тимът ви от подсилване в средата на терена? И от един нов качествен бранител, да речем?

- Най-добре е за селекцията да не говоря аз. Има хора, които отговарят за това. Те със сигурност са достатъчно компетентни, за да преценят какво ни е необходимо, ако е така.

Димитър Димитров: Галин Иванов и Бодуров няма да ги взимаме

Херо: Галин Иванов и Бодуров няма да ги взимаме

"Трудно ще привлечем българи, искат ни много пари за тях"

- Конкретно за Вас - продължавате да демонстрирате все така отлична физическа форма, въпреки че някои специалисти побързаха да Ви поставят в графата на "прекалено опитните" състезатели. На какво се дължи футболното Ви, спортно дълголетие? Имате ли специална рецепта за това?

- Не. По-скоро е индивидуално при всеки. И въпрос на генетика.

Спазвате ли конкретен, стриктен хранителен режим?

- Не бих казал. Опитвам се да бъда в едни определени килограми, в които се чувствам добре и достатъчно функционален. Иначе не спазвам някакъв по-специален режим. Разбира се внимавам с какво се храня, но това не ми е някаква фикс идея.

Снимка 391376

Източник: "Дарик"

В едно Ваше интервю казвате, че възрастта е само цифра и тя не би могла да Ви ограничи по някакъв начин.

- Така е. Наистина за мен това е просто цифра. Може би има разлики между сегашното ми състояние и това от преди години, но това е съвсем в реда на нещата. И в никакъв случай не се чувствам стар и изчерпан за футбола. Практика е вече много от футболистите в световен мащаб да се състезават по-продължително.

Дори и в момента виждаме няколко подобни примера.

- Да. Каквато е ситуацията с Ибрахимович, да речем. На неговите години се връща в Милан и не мисля, че обмисля да играе по-малко или пък на различни обороти. Сигурен съм, че ще дава максимума от себе си. Така е и с мен.

Снимка 461155

Източник: Twitter

И все пак - докога? Мислил ли сте по въпроса?

- Ще видим. Не искам да излизам с точна прогноза.

Каква е целта, която си поставяте? Гоните няколко рекорда. Един от тях е изключително сериозен.

- Да. Целта я приемам така - да вкарам 10 гола през остатъка от сезона. Това е, което си поставям като цел на този етап.

Снимка 438133

Източник: От Facebook

След това?

- След това ще видим. Ще го мислим тогава, когато се случи. Не мога да кажа от настоящия момент.

Ако получите повиквателна за националния отбор, за важните мачове, които се очертават за тима ни? Бихте ли приел? Там през годините сякаш имаше едно неприятно усещане у Вас, поради липсата на внимание от част от селекционерите, които предпочитаха различни опции в атака.

- Това си зависи изцяло от селекционера. Той е този, който преценява. Сигурен съм, че не вярвате, че ако бъда повикан няма да се отзова. Няма футболист, който да не иска да играе за страната си.

Снимка 357787

Източник: LAP.bg

А при предложение от чужбина? Като за финал на кариерата след време, ако е достатъчно солидна офертата?

- Не мисля, че представлявам интерес. По-скоро ми е минало времето, ако говорим за чужбина. Това е личното ми мнение, разбира се.

Пожелавам Ви да успеете да изпълните целта си за този сезон.

- Благодаря. Дано.

Снимка 461640

Източник: LAP.bg