Кметът на Стара Загора Живко Тодоров взе отношение относно финансовото състояние на Берое. Той акцентира на няколко много важни неща за клуба, сред които липсата на спонсор.

"Същите хора, които преди говореха "Общината не трябва да има никаква намеса във футбола", сега говорят "Къде е Общината?". Ще ви кажа къде е. Община Стара Загора издържа персонала на терените, а от този месец поема и поддръжката на терените, след като ми докладваха, че такава не се прави от месеци! Всички спортни клубове ползват абсолютно безвъзмездно база и консумативи", написа Тодоров.

Новите футболисти в Берое просто нямат край

Новите футболисти в Берое просто нямат край

Заралии представиха и Уерик Каетано

"Що се отнася до акциите на "Берое"- след като ТЕЦ 2 се отказа от собствеността си, нямаше никой, който да иска да поеме отбора. Тогава част от феновете се събраха и се заеха с тежката задача "Берое" да оцелее! Те поеха акциите, не Общината! След този тежък период за клуба много бяха недоволни, че "Берое" се бори да не изпадне. Нормално, за да бъдеш нагоре в таблицата трябва голям бюджет, а това означава голям спонсор. Такъв няма и до ден днешен", добави той.

"Представител на столичния фенклуб на "Берое" докара сегашния собственик в Стара Загора. Акциите бяха прехвърлени безвъзмездно, като клубът беше без задължения, освен някакви дребни текущи."

"Аз се надявам, че финансовите проблеми, за които се говори в отбора, ще бъдат решени и пожелавам успех на "Берое".

"Накрая ще кажа, че един отбор зависи от това колко фенове има на стадиона. Ако на всеки мач стадионът беше пълен, финансови проблеми нямаше да има. В Германия и Англия дори в трета лига стадионите са пълни. Само Берое!", завърши Живко Тодоров.