Организираните фенове на Берое от Националния фен клуб призоваха собственика на клуба Ернан Банато да плати дълговете, които е натрупал като такъв и да си тръгва. Те сториха това преди пресконференцията на треньора Хосе Луис Ачиари днес.

"Искаме да зададем няколко въпроса към едно лице, което не присъства днес  г-н Ернан Банато. Какво е финансовото състояние на нашия отбор? Истина ли е, че задълженията на клуба надхвърлят три милиона? Той с какви задълженията е продобил този клуб? Нашата информация е, че са били минимални. Защо базата е в такова състояние? Какво се случва с школата? Защо с таксите, които плащат задълженията се покриват задължения за стадиона? Какво се случва с този отбор? Защо допуснахме един от най-перспективните ни юноши да избяга в отбор от второто ниво на българския футбол? Защо не работи фен магазина? Защо няма екипировка? Защо футболистите тренират с подарени от феновете тениски? 

Ние заявяваме, че сваляме доверието си от г-н Банато. Повече няма да подкрепяме първия отбор на Берое. Заставаме зад школата и треньорите на Берое. Ще подкрепяме тях и дублиращия отбор на Берое. Вярно ли е, че сметките на клуба са запорирани? Вярно ли е, че на 22.01 на стадиона ще дойде съдия изпълнител? 

За начало няма да има на стадиона със сигурност. Ние си имаме план, който ще следваме. Доколкото знаем не е плащано на охранителна фирма, на пожарна и полиция. Не е плащано на доктори, няма медикаменти в този отбор. Господинът няма бъдеще в този отбор. Много го търпяхме, много извинения. Имаше гръмки обещания. Ние искаме нормално функциониращ отбор. Това в момента не е професионално и адекватно. 

Нямаме нищо против треньора или някой от екипа. Искаме този отбор да се управлява адекватно и да не бъде фалиран. Г-н Банато е казал, че ще си дойде в България до края на месеца. Надяваме се да има съвместна среща с кмета. Надяваме се да имаме достъп да тази среща и нещата да се нормализират. Повечето хора в клуба на договор не са взимали пари с месеци. Те могат да съдят клуба, но са беройци и не го правят. 

Да излезе и да каже какъв е планът му за бъдещето. Задълженията са много големи. Варират над три милиона. Да погасява задълженията си и да си отива. Ако искаше, до момента щеше да е инвестирал. Нямаме реална алтернатива, но няма да трупаме задължения. Със сигурност отборът ще е по-добре в долна лига, но няма да трупа задължения. Предпочитаме да си тръгне, за да не трупаме задължения", заявиха феновете.