Според треньора Евгени Янчовски, извел Берое до титлата през 1986-а, в днешната Битка за Тракия в турнира за Купата среща ще си дадат два равностойни отбора и който първи вкара, вероятно ще се поздрави с крайния успех.

"И двата тима са много добри. Мисля, че Берое започна първенството по-силно в сравнение с миналата година и това дава добра възможност за атака на Европа както чрез първенството, така и от Купата. Мачовете за турнира имат своята специфика, тъй като на тази фаза няма реванш.

Силите между двата тима са дотолкова изравнени, че който първи успее да отбележи гол, ще задържи аванса и това ще му гарантира крайния успех.

Мартин Камбуров е козът на Берое и неговата най-силна страна. На тези години продължава да е толкова ефективен пред противниковата врата. Не се движи твърде много, но от него не се иска това. Важното е, че вкарва и така успява да материализира усилията на съотборниците си. Засега Берое е много зависим от него, тъй като няма друг нападател.

Убеден съм, че в Ботев познават добре играта на Берое и на Камбуров. Очаквам да му прикрепят персонален пазач", категоричен бе Янчовски пред "Тема спорт".

Специалистът е на мнение, че двама от чужденците - Вандерсон и Меска, са длъжници и изявите им не задоволяват.

"И двамата са много добри футболисти. Повратливи са и притежават качества, но трябва повече да играят и с изявите им ще дойде самочувствие, което да им даде възможност да се превърнат във водещи фигури. Засега обаче това не се получава. Отборът ни все пак е по-стойностен от миналата година", убеден е Янчовски.

Берое и Ботев (Пловдив) ще излъчат последния четвъртфиналист за Купата на България

Берое и Ботев (Пловдив) ще излъчат последния четвъртфиналист за Купата на България

Двата тима залагат на най-доброто в своите състави