Треньорът в школата на Берое и бивш футболист на клуба - Дончо Атанасов, коментира пред "Мач Телеграф" предстоящия бараж за попадане в Лига на конференциите между заралии и Ботев (Пд). Ето какво каза той:

"Дано Берое успее да победи Ботев Пд, но това няма да е никак лесно. Все пак срещата е на "Коматево", а там не се играе никак лесно. Стискам палци старозагорци да спечелят Битката за Тракия. Срещата е с голям заряд. Този мач се печели трудно, но това треньорът го знае най-добре. Мисля, че ще се получи двуостър мач, тактическо надлъгване. Който съумее да издържи и да отбележи първи ще има голямо предимство.

Феновете на Берое организират пътуване за баража с Ботев (Пд)

Феновете на Берое организират пътуване за баража с Ботев (Пд)

Двубоят е на 28 май от 18:30 часа

Везните клонят повече към Ботев предвид по-големия бюджет и класирането в Топ 3. От тази гледна точка са като че ли едни гърди напред, но всеки знае, че в такива срещи всичко може да се случи. И Берое има своите шансове да се пребори и да играе в европейските клубни турнири. В такива сблъсъци моментната форма няма особено голямо значение. Аз съм играл в такива срещи и по-скоро мисля, че всичко е до мобилизацията и нагласата на футболистите. Ако те са на нужното ниво, ще се стигне до успех. Важно е как ще излязат играчите и как ще се държат на терена от първия съдийски сигнал до последния. Много е вероятно и двата тима да излязат предпазливо предвид залога на този мач.

Мисля, че Ботев с оглед на това, че завършиха на трето място и са домакини, могат да бъдат по-настоятелни в самото начало, но това пък ще отвори празни пространства отзад и играчите на Берое ще могат да се възползват от това. Това може да изиграе лоша шега на "канарчетата", ако срещата не започне по начина, който са запланували. При ранен гол на старозагорци двубоят отива в съвсем друга посока. Определено ще бъде интересно. В такива мачове с историческо значение фаворити няма. Със сигурност ще има напрежение и в двата лагера. А и няма как да е иначе, защото всеки футболист си мисли за Европа. Ако липсва напрежение, това означава, че те не живеят с клуба, чиито цветове защитават. Винаги трябва да има нотка напрежение, но то да не пречи на представянето на футболистите. Това е напълно нормално, ако го няма те самите няма да успеят да разгърнат потенциала си. Вижда се почеркът на Петър Хубчев, резултатите сами говорят за това. Факт е, че феновете също са зад отбора и го подкрепят. Това е показател, че треньорът има влияние върху нещата, които се случват в Берое. Прогнозата ми за крайният изход е един гол разлика в полза на "зелено-белите", завърши той.

Ас на Берое с две предложения от чужбина и едно от роден клуб

Ас на Берое с две предложения от чужбина и едно от роден клуб

Вижте подробности