Берое почти сигурно ще се раздели с 31-годишния си централен защитник Виктор Генев. Договорът на бранителв до 30 юни. Той дойде през лятото на миналата година от Черно море и беше привлечен от Александър Томаш. С идването на Димитър Димитров-Херо нещата се промениха. Генев записа само 7 мача за "зелените" в първенството, като през 2020 година няма нито един двубой в елита.

Александър Томаш отклонил две предложения от България

Александър Томаш отклонил две предложения от България

"Трябваше ми време, защото съм аналитичен човек и обичам да анализирам"

Бившият футболист на Левски, Ботев (Пд) и други няма да получи предложение за нов контракт. Димитър Димитров се колебае за още двама български играчи, които са в същата ситуация. Става въпрос за Милен Желев и Иван Минчев. Техните договори също са до края на юни и засега няма яснота дали ще бъдат удължени.

Наскоро спортният директор на Берое Валентин Грудев обяви, че клубът е започнал разговори с футболистите, които иска да задържи. Сред тях са вътрешният халф Александър Цветков и централният защитник Георги Ангелов. Те почти сигурно ще останат под Аязмото, като се очаква разговорите да бъдат финализипани в най-скоро време.

Херо много иска да задържи и двама от чуждестранните футболисти в тима, които са под наем в Берое. Това са Ахмед ТубаАхмед Туба, който е преотстъпен от Брюж, и Гаюс Макута, който е собственост на португалския Брага.