Наставникът на Берое - Димитър Димитров, даде обширно интервю, в което засегна голяма част от актуалните теми в българския футбол. Специалистът изрази надежди, че един от бившите му клубове Левски няма да повтори съдбата на фалиралия ЦСКА. Херо разкри и причината, заради която преди време напусна Лудогорец. Ето какво каза той пред колегите от "Спортал".

Берое представи Стив Фуртадо

Берое представи Стив Фуртадо

Идва от Албасете

"Като цяло това, което бяхме запланували за лагера в Турция до този момент го изпълнихме. Имаме хора, които са след операция и са все още изостанали в подготовката, но като цяло с останалите свършихме работата, която бе предвидена. В момента влизат и се интегрират нови хора, така че все още е трудно да се каже, че се придобива облик, но със сигурност се подобри агресията, динамиката, а и някои други детайли", каза наставникът.

"Ние ще се борим за шестицата, но аз лично се чудя дали не е по-правилно да се борим за седмото място, което дава някакъв шанс за бараж за Европа. Не мога да отговоря еднозначно - от една страна искам да се бием с лидерите в шампионата, но пък по-големите шансове за евротурнирите сякаш са през седмото място и бараж", добави той.

Омар Косоко се присъедини към Берое

Бивш нападател на ЦСКА и Литекс се присъедини към Берое

Утре Омар Косоко ще направи първа тренировка със заралии

"За съжаление не виждам някакво кой знае какво развитие в българския футбол от последния ми престои преди Казахстан и сега. Напротив мисля, че при отбори като ЦСКА и Левски има отстъпление. Затова трудно някой може да притесни Лудогорец в борбата за титлата. Ако Левски и ЦСКА не се развиват, едва ли можем да говорим за подобрение в българския футбол. Иска ми се да видя някакво положително развитие, но ми е трудно да го твърдя", отбеляза Димитров.

"Искрено се надявам и вярвам, че Левски няма повтори това, което се случи с ЦСКА преди години. Като цяло избягвам да коментирам другите клубове, тъй като не е коректно, а и съм доста встрани", коментира Херо.

Георги Чиликов и Петър Колев спечелиха дело срещу Иртиш

Георги Чиликов и Петър Колев спечелиха дело срещу Иртиш

Защитата им бе поета от Георги Градев

"На мен ми беше предложено да остана в Лудогорец с генерален мениджър Пауло Аутуори, но моите помощници трябваше да си тръгнат и това бе една от най-важните причини за решението ми. Аз не можех да ги оставя тези момчета на улицата. Другата основна причина бе, че аз смятам, че е крещящо право на всеки треньор сам да си определя селекцията, а там имаше разминаване в това отношение и аз споделих, че не съм щастлив от това", завърши той.

Официално: Теди Мезаг е футболист на Берое

Официално: Теди Мезаг е футболист на Берое

За последно е играл в израелския Апоел (Раана)