Новото попълнение на Берое - Давиде Мариани даде интервю за колегите от "Дарик" и dsport, в което разкри, че е искал да се събере отново с Петър Хубчев.

С него той работи в Левски и именно треньорът на заралии е причината за трансфера му в Стара Загора. Швейцарецът сподели, че се надява отборът да се представи добре, а защо не и да изненада със спечелена Купа на България.

Ас на Берое отказал солидна оферта, за да остане в тима

Ас на Берое отказал солидна оферта, за да остане в тима

Джонатан Перейра с жест

"Откакто напуснах Левски, винаги съм поддържал контакт с Хубчев и асистентите му. Когато отидоха в Берое, си поговорихме, бях щастлив за тях. Тогава достигнахме до съгласие да отида и да работя с тях. Това е причината да избера Берое.

Договорът ми е до края на сезона, за мен е добре така. Ще опитаме да бъдем максимално успешни, да изиграем добри мачове в Купата и първенството, след това ще си почина и ще преценим какво ще се случи с бъдещето ми.

Бих казал, че съм в много добра форма. Разбира се, ще ми трябват игрови минути. Това е най-важното за момента. Ще бъда внимателен и няма да прибързвам.

Тук съм от два дни и половина, всеки ден обикалям из града. Харесва ми да съм в България. Още когато бях в Левски, казах, че харесвам хората тук. Те са много приятелски настроени. Радвам се, че в държава като България не са забравили за мен и ме обичат. И аз обичам тази страна".

Официално: Берое представи Давиде Мариани

Официално: Берое представи Давиде Мариани

Днес тренира с тима