Бившият защитник на Берое - Тома Фонтен, който игра през есенния дял от шампионата в отбора от Стара Загора, направи изненадващо признание. Той заяви, че е харчел повече отколкото е получавал по време на престоя си в България.

"Исках бързо да премина към друго нещо след четирите месеца в България. Имах още 6 месеца договор с Берое, но освен, че бях далеч от семейството ми, харчех повече, отколкото получавах там. Дори като аспирант в Лион печелех повече. Трудно беше, но в същото време знаех къде съм отишъл. Финансовият аспект не беше водещ за мен", признава футболистът от Мадагаскар през изданието "Кликано". Той споделя, че е искал да блесне като футболист сред посредствените играчи в България.

Той има договор с турския Генчлербирлиги от Анкара до края на сезона. "Турският език е труден, колкото българският, но турците поне правят усилия да говорят английски и испански. Имаме и постоянно преводач на терена и извън него", добавя той.

Анкара е на около 600 километра от епицентъра на големите земетресения в Турция, които взеха много жертви. "Бях шокиран, много хора загубиха живота си. Сигурно има и футболисти сред тях. Тръпки ме побиват, мислите ми са с тях. Благодаря на Господ, аз съм невредим", казва още 31-годишният Фонтен.

Билетите за Берое - ЦСКА вече са в продажба

Билетите за Берое - ЦСКА вече са в продажба

Вижте цените им