Берое подаде жалба към Българския футболен съюз относно невключването на отбора, родени след 1 януари 2005 г. в жребия за Купата на БФС при юношите старша възраст.

Френско крило пробва да впечатли Берое

Френско крило пробва да впечатли Берое

Юноша е на Тулуза

Това съобщиха от пресцентъра на тима.

"На 20 октомври 2022 година бе теглен жребият за турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст. В него трябваше да бъде включен и отборът на "Берое", родени след 1.1.2005 г., който е представител на ОС на БФС - Стара Загора. За наше огромно учудване и разочарование клуб със 106-годишна история, дългогодишен участник в елита на българския футбол и клуб, участващ в първенствата във всички възрастови групи, а при някои и с повече от един отбор, необяснимо не бе включен в този жребий. За нас това е абсолютен прецедент и считаме за недопустимо. За съжаление потърпевши от това са единствено децата, за чието развитие уж всички работим.

Знаем, че по наредба победителят в този турнир участва в Юношеска лига на УЕФА, което е още един евентуално пропуснат шанс за нашия отбор. Обръщаме се към Вас и от името на децата, чиито сълзи и разочарование ние няма как да утешим.

Настояваме за установяване на виновното лице или лица. Очакваме и евентуално наказание по Ваше усмотрение, съответстващо с грандиозната за нас грешка", пише в жалбата на отбора.

Стара Загора е една от осемте области в Зона Югоизток, която получава пет квоти за осминафиналите. Берое няма запазено място и трябва да премине през квалификации, за да вземе едно от петте места. От клуба не обясняват как са преминали предварителните етапи на турнира в региона и дали някъде не са били победени от друг отбор, както и защо не са били на зоналните финали.